2.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Sute de angajați ai spitalelor din județ ar putea fi suspendați pentru că nu sunt vaccinați

Autoritățile centrale au transmis zilele trecute că angajații nevaccinați din spitale ar putea fi suspendați pentru 30 de zile. Ulterior, dacă nu se vaccinează, ar putea fi dați afară. Sute de angajați ai spitalelor din județ ar putea rămâne astfel fără un loc de muncă.

La finalul lunii septembrie, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională un nou proiect de Lege.

Mai exact, pe perioada stării de alertă, toți angajații din domeniul sanitar vor fi obligați să prezinte certificatul verde Covid în vederea desfășurării activității.

Cei care NU sunt vaccinați vor avea contractul de muncă suspendat pentru 30 de zile. Dacă nici în acest interval de timp nu se vaccinează, le va fi desfăcut contractul de muncă.

GRAV: Cadrele medicale nevaccinate ar putea fi suspendate din funcție 30 de zile

Sute de angajați ai celor trei spitale din județ ar putea rămâne astfel fără un loc de muncă.

Reporterii Bistrițeanul.ro au solicitat informații privind numărul de angajați vaccinați din cadrul unităților medicale. Conform răspunsurilor primite, situația e următoarea:

  • Spitalul Județean de Urgență Bistrița – 1.162 de angajați vaccinați din 1.522 de angajați
  • Spitalul Orășenesc Năsăud – 155 angajați vaccinați din 260 de angajați
  • Spitalul Orășenesc Beclean – 139 de angajați vaccinați și doi trecuți recent prin boală, din 222 de angajați

Dacă acest proiect de lege trece, aproape 550 de angajați ai spitalelor din județ riscă să le fie suspendat contractul de muncă.

La finalul lunii iulie, doar jumătate din personalul unităților medicale era vaccinat.

Doar jumătate din angajații spitalelor din județ, vaccinați!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte bine ! Daca practici medicina fara sa ai incredere in ea esti un ipocrit si nu ai ce cauta in sistemul de sanatate .
    Oare cati dintre voi faceti ceea ce faceti din pasiune si chemare comparativ cu cei care stau pentru lefurile babane pe care le aveti de ceva ani incoace ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...