24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Sute de angajați ai spitalelor din județ ar putea fi suspendați pentru că nu sunt vaccinați

Autoritățile centrale au transmis zilele trecute că angajații nevaccinați din spitale ar putea fi suspendați pentru 30 de zile. Ulterior, dacă nu se vaccinează, ar putea fi dați afară. Sute de angajați ai spitalelor din județ ar putea rămâne astfel fără un loc de muncă.

La finalul lunii septembrie, Ministerul Sănătății a postat în transparență decizională un nou proiect de Lege.

Mai exact, pe perioada stării de alertă, toți angajații din domeniul sanitar vor fi obligați să prezinte certificatul verde Covid în vederea desfășurării activității.

Cei care NU sunt vaccinați vor avea contractul de muncă suspendat pentru 30 de zile. Dacă nici în acest interval de timp nu se vaccinează, le va fi desfăcut contractul de muncă.

GRAV: Cadrele medicale nevaccinate ar putea fi suspendate din funcție 30 de zile

Sute de angajați ai celor trei spitale din județ ar putea rămâne astfel fără un loc de muncă.

Reporterii Bistrițeanul.ro au solicitat informații privind numărul de angajați vaccinați din cadrul unităților medicale. Conform răspunsurilor primite, situația e următoarea:

  • Spitalul Județean de Urgență Bistrița – 1.162 de angajați vaccinați din 1.522 de angajați
  • Spitalul Orășenesc Năsăud – 155 angajați vaccinați din 260 de angajați
  • Spitalul Orășenesc Beclean – 139 de angajați vaccinați și doi trecuți recent prin boală, din 222 de angajați

Dacă acest proiect de lege trece, aproape 550 de angajați ai spitalelor din județ riscă să le fie suspendat contractul de muncă.

La finalul lunii iulie, doar jumătate din personalul unităților medicale era vaccinat.

Doar jumătate din angajații spitalelor din județ, vaccinați!

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Foarte bine ! Daca practici medicina fara sa ai incredere in ea esti un ipocrit si nu ai ce cauta in sistemul de sanatate .
    Oare cati dintre voi faceti ceea ce faceti din pasiune si chemare comparativ cu cei care stau pentru lefurile babane pe care le aveti de ceva ani incoace ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...