21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

NOU! Poți obține permis de port armă chiar în Bistrița. Tot ce ai de făcut:

Acum poți obține permis de port armă chiar în Bistrița. Prima firmă din municipiu autorizată de Inspectoratul de Poliție Județean și-a deschis porțile și așteaptă deja cursanți. Ce pași ai de urmat:

Tactical Defense te ajută să obții permisul de port armă chiar în Bistrița cu cursuri pentru obținerea Certificatului de pregătire teoretică și practică în domeniul armelor și munițiilor. Este prima firmă din Bistrița autorizată de Inspectoratul de Poliție Județean.

În spatele primei „școli” din municipiu care te invață să tragi cu arma se află Pop Mihai Cristian și Arseni Constantin Claudiu, care au început cu import de accesorii și holstere pentru armele de foc încă din 2011. Din pasiune pentru arme au pus la punct și primul club sportiv de tir sportiv ACS Tactical Defense, unde li s-au alăturat Cotu Mihai Claudiu și Socină Andrei.

Seria de cursuri începe chiar în aprilie. Vă puteți programa la nr 0749030887 (Claudiu) sau 0743427393 (Mihai P.). Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea urma cursurile:

 • Trebuie să ai reședința în România
 • Să ai 18 ani
 • Să nu fi fost condamnat la închisoare cu o pedeapsă cu executare mai mare de un an
 • Să nu fi inculpat în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție
 • Să fii apt din punct de vedere medical și psihologic.

Cursul este format din două module, unul practic și altul teoretic. În cadrul acestuia veți afla informații din domeniul legislației privind regimul armelor și munițiilor, a primului ajutor, despre cunoașterea părților componente și a modului de funcționare și folosire a armelor și munițiilor și balistică. La acestea se adaugă și pregătire practică într-un poligon autorizat.

„La finalul cursului de instruire teoretică și practică pe linie de arme și muniții, cursanții vor obține un certificat de absolvire ce va fi necesar pentru: autorizare permis arme letale/neletale, vânători, colecționari de arme, armuriei. Totodată, se obține o autorizare pentru port și folosire armă de apărare și pază, pentru persoanele fizice care fac parte din următoarele categorii: demnitari, magistrați, militari, polițiști, diplomați, care sunt încă activi sau care sunt trecuți în rezervă/retragere/pensie”, precizează băieții de la Tactical Defense.

Documentele necesare pentru participarea la cursuri: actul de identitate, cazier judiciar pentru cursul de arme și muniții, adeverință medicală (apt curs calificare arme și muniții), cerere tip, aviz psihologic, dovada plății taxei de înscriere.

Băieții de la Tactical Defense au și un concurs pentru cei care participă la curs. Au pus la bătaie un pistol de autoapărare. Pe pagina lor oficială de Facebook puteți afla mai multe despre acest concurs.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Pe pământ idioții au arme,
  Ei cu ele pot face orice,
  Pe pământ bunul simț dacă doarme
  În zadar întreba-veți de ce.
  Pe pământ idioții au arme.

  Idioții drapați sunt în arme,
  Ne vânează mereu mai atent,
  Dacă lumea-i credulă și doarme
  Vom ajunge în mâini de sergent.
  Idioții drapați sunt în arme.

  (Adrian Păunescu, la Năsăud)

 2. Poi, ideal ar fi sa aratati unde este si locatia acestei societati autorizate si a poligonui ” scoala ‘”… ca doara-s activitati publice autorizate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...