3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Tăiatul porcului, doar cu aviz și cu veterinarul de față

O veste trăznet a creat nemulțumiri printre crescătorii de porci, chiar înainte de Crăciun. Sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar.

O directivă semnată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a intrat recent în vigoare și a creat un val de isterie printre crescătorii de porci.

Normativa cu pricina prevede că cei care vor să-şi taie porcul de sărbători sunt obligaţi să anunțe veterinarul şi să primească aprobare de la acesta. Ulterior, un medic sau un asistent veterinar ar trebui să supravegheze tăierea porcului.

„Sacrificarea porcilor se face sub supraveghere sanitară veterinarăʺ, este decizia transmisă de Direcţiile Sanitare Veterinare județene către toate primăriile din ţară.

Totuși, cei care nu se vor conforma şi se vor aventura să taie porcul fără să anunțe veterinarii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

La final de mandat, pe repede înainte, Petre Daea a prevăzut în același ordin limitarea creşterii animalelor pentru consum propriu. Practic, cine va avea mai mult de cinci porci trebuie să se autorizeze şi să plătească taxe la stat.

Sursa foto: stiriagricole.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...