14.1 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Târgul Breslelor Moderne – moștenirea lăsată urmașilor

Schimbările climatice și degradarea mediului reprezintă o amenințare pentru întreaga lume. Un răspuns la aceste probleme îl constituie transformarea economiei într-una eficientă. Cum contribuim noi la moștenirea “verde” pe care o vom lăsa urmașilor?

Cum încercăm să ducem mai departe tradițiile sănătoase lăsate de înaintași și care este contribuția noastră „verde” la lada de zestre?

Acestea sunt temele de la care pornește o nouă ediție a Târgului Breslelor Moderne ”Produs în Bistrița-Năsăud”, Pactul Verde – moștenirea lăsată urmașilor, 8 – 10 octombrie

Pactul Verde European își propune transformarea economiei într-una modernă, competitivă și eficientă în ceea ce privește utilizarea resurselor.

Împreună putem să creem o comunitate „verde” pe care să o lăsăm moștenire urmașilor. Prin consumul de produse locale, naturale și sănătoase, prin respectul față de mediu și față de patrimoniul cultural. Prin păstrarea și transmiterea tradițiilor către generațiile viitoare.

În acest context, de vineri până duminică, Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” aduce în prim plan producătorii locali, într-o nouă ediție a Târgului Breslelor Moderne.

Breasla meșteșugarilor tradiționali, breasla artizanilor, breasla bijutierilor, breasla decoratorilor, breasla ceramiștilor – toate vor da culoare zonei din vecinătatea Pieței Centrale. 

Meșteșugarii și producătorii locali se vor prezenta în fața bistrițenilor cu creații tradiționale sau cu tușe moderne, realizate cu măiestrie și inspirație.

Totul într-un decor sezonier realizat cu sprijinul Direcției Agricole Bistrița-Năsăud și Aluneasa – Arome din Căliman.

Peisajul devine complet sâmbătă și duminică, când intră în scenă, în Piața Centrală, roadele muncii breslelor agroalimentare.

Evenimentul marchează, totodată „Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”, care se celebrează anual, pe 10 octombrie.

Spectacolul” se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor impuse în situația actuală, masca de protecție fiind obligatorie pentru toți

Partener: Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud.

Program Târgul Breslelor Moderne – Pietonal:

  • Sâmbătă, 10:00 – 19:00;
  • Duminică; 10:00 – 19:00

Program Piața Centrală:

  • Sâmbătă, 09:00 –14:00;
  • Duminică, 09:00-14:00.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: