1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Tăriceanu la Bistrița: Vrem creșterea salariilor! România nu va mai furniza mână de lucru ieftină

Astăzi e zi mare în ALDE! Liga aleșilor are o întâlnire importantă, iar înainte de „chef” au avut un timp în care să răspundă întrebărilor presei. Liderul ALDE și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a prezentat varianta și viziunea ALDE pentru fiecare din problemele ridicate.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu este prezent astăzi la Bistrița, cu ocazia unui eveniment important al Ligii Aleșilor ALDE. Acesta este și președinte al partidului, motiv pentru care prezența sa este importantă. Mai ales că vor fi prezenți la „chef” aproximativ 250 de aleși ALDE.

În cadrul unei conferințe de presă, Tăriceanu a explicat că se va face o evaluare a evoluției aleșilor ALDE, așa, la jumătate de mandat. Acesta s-a arătat relativ mulțumit de activitatea miniștrilor partidului pe care îl reprezintă.

Liderul ALDE a asigurat că partidul său nu va face remanieri și nici nu vor ataca partenerii de coaliție în campania care urmează.

O mare parte a timpului a fost alocat legii Off-Shore, Tăriceanu explicând importanța armonizării cu celelalte partide în ce privește implementarea legii, necesitatea acesteia și beneficiile pe care le aduce.

În ce privește legea spălării banilor, liderul ALDE a subliniat importanța respectării principiilor statului de drept în această chestiune.

S-a prezentat viziunea ALDE și în ce privește problema salariilor, iar Tăriceanu a subliniat faptul că „România a făcut un salt important, ajungând la nivelul de 63 la sută din media europeană a veniturilor. Astfel, în curând, România nu va mai fi un furnizor de forță de muncă ieftină. Principalul scop este creșterea salariilor în domeniile prestatoare de servicii, astfel încât forța de muncă să nu mai plece, iar cei plecați să vină înapoi”.

Liderul ALDE a spus că în ceea ce priveștele alegerile europene, ei speră la cinci mandate parlamentare.

„USR are o politică de factură neomarxistă. Nimeni nu îi ia în seamă, așa că au început să bată pe la tot felul de uși. Așadar, în ce privește declarațiile făcute ieri de Cristian Ghinea, vă spun că nu există nicio solicitare de excludere a ALDE din formațiunea europarlamentară”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...