14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Mirii din județ pot să respire ușurați?! Mesajul transmis de reprezentanții Fiscului

Potrivit reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, mirii din județul nostru pot să stea liniștiți, cel puțin deocamdată. Care este mesajul transmis de AJFP Bistrița-Năsăud:

Tinerii proaspăt căsătoriți au fost băgați ieri în sperieți de o informație care s-a rostogolit în spațiul public, fiind interpretată și reinterpretată de jurnaliști și specialiști deopotrivă.

Potrivit acesteia, tinerii proaspăt căsătoriți urmează să primească un formular de la ANAF în care ar trebui să declare unde au făcut petrecerea de nuntă, cine a prestat serviciile de foto-video și cine a cântat la fericitul eveniment. Inspectorii ANAF ar fi fost interesați și de prețurile practicate de aceste entități și dacă au emis factură. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a luat legătura cu Cristian Parască, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, pentru a comenta și lămuri informațiile apărute în spațiul public.

„Noi nu am cerut niciodată o astfel de informație. Nu am avut și nu avem o astfel de tematică. Cel care desfășoară o activitate sau un serviciu (n.r. inclusiv restaurantele, fotografii sau formațiile) trebuie să respecte legislația și suntem îndreptățiți să cerem lămuriri, însă nu s-au trimis pe zona aceasta astfel de solicitări tinerilor căsătoriți. Mirii nu sunt obligați să păstreze chitanțele”, a explicat Cristian Parască, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

Acesta a precizat că verificarea celor care prestează servicii în acest domeniu se face deja, inclusiv prin inspecții inopinate, iar aceste proceduri vor continua, însă nu prin „chestionarea” mirilor. ANAF urmează să remită un comunicat de presă în care să lămurească această chestiune.

Situația „chestionării” mirilor despre cât au plătit pentru diferite servicii a fost comentată și de liderul ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la conferința de presă de astăzi, care a avut loc la Bistrița. Acesta a afirmat că nu i se pare normal ca mirii să fie luați la întrebări, ci prestatorii de servicii.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...