14.5 C
Bistrița
marți, septembrie 27, 2022

Mirii din județ pot să respire ușurați?! Mesajul transmis de reprezentanții Fiscului

Potrivit reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, mirii din județul nostru pot să stea liniștiți, cel puțin deocamdată. Care este mesajul transmis de AJFP Bistrița-Năsăud:

Tinerii proaspăt căsătoriți au fost băgați ieri în sperieți de o informație care s-a rostogolit în spațiul public, fiind interpretată și reinterpretată de jurnaliști și specialiști deopotrivă.

Potrivit acesteia, tinerii proaspăt căsătoriți urmează să primească un formular de la ANAF în care ar trebui să declare unde au făcut petrecerea de nuntă, cine a prestat serviciile de foto-video și cine a cântat la fericitul eveniment. Inspectorii ANAF ar fi fost interesați și de prețurile practicate de aceste entități și dacă au emis factură. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Bistrițeanul.ro a luat legătura cu Cristian Parască, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, pentru a comenta și lămuri informațiile apărute în spațiul public.

„Noi nu am cerut niciodată o astfel de informație. Nu am avut și nu avem o astfel de tematică. Cel care desfășoară o activitate sau un serviciu (n.r. inclusiv restaurantele, fotografii sau formațiile) trebuie să respecte legislația și suntem îndreptățiți să cerem lămuriri, însă nu s-au trimis pe zona aceasta astfel de solicitări tinerilor căsătoriți. Mirii nu sunt obligați să păstreze chitanțele”, a explicat Cristian Parască, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud.

Acesta a precizat că verificarea celor care prestează servicii în acest domeniu se face deja, inclusiv prin inspecții inopinate, iar aceste proceduri vor continua, însă nu prin „chestionarea” mirilor. ANAF urmează să remită un comunicat de presă în care să lămurească această chestiune.

Situația „chestionării” mirilor despre cât au plătit pentru diferite servicii a fost comentată și de liderul ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la conferința de presă de astăzi, care a avut loc la Bistrița. Acesta a afirmat că nu i se pare normal ca mirii să fie luați la întrebări, ci prestatorii de servicii.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...