-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

TeraPlast a dat lovitura în primul semestru! Marchează o creștere cu peste 70% a profitului

Primul semestru pare să fi fost mai mult decât profitabil pentru grupul TeraPlast. Producătorul anunță o creștere cu peste 70% a profitului. Nici nu e de mirare că grupul are în plan investiții de peste 160 de milioane de lei anul acesta.

În primul semestru al acestui an, TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 273 de milioane de lei. Creșterea cifrei de afaceri a adus și o creștere spectaculoasă a profitului, cu peste 70%, de la 16,8 milioane de lei la 28,6 milioane de lei.

Rezultatul spectaculos este și efect al integrării Somplast, care a adăugat linia de ambalaje flexibile în cadrul grupului.

„Evoluția pieței materiilor prime ne-a testat adaptabilitatea, iar rezultatele record în istoria Grupului TeraPlast ne arată că am trecut cu succes și acest test. Faptul că îl comparăm cu semestrul 1 din 2020, considerat atunci un nou record în materie de performanțe, confirmă succesul strategiei noastre de poziționare și dezvoltare accelerată profitabilă atât în zona procesării maselor plastice, cât și a economiei verzi, prin ambalaje biodegradabile și reciclare PVC rigid”, a explicat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Grupul investește anul acesta nu mai puțin de 160 de milioane de lei. Printre altele, pregătește o fabrică pentru sisteme de polietilenă pentru apă și gaz

„Pentru restul anului vom avea și un impact pozitiv din operaționalizarea unor investiții. Avem deja echipamente funcționale, care majorează capacitatea anuală de producție de țeavă PVC la peste 30 de mii de tone. Construcția fabricii pentru sisteme din polietilenă pentru apă și gaz se defășoară conform planului și va deveni operațională în trimestrul 4. Investiția în unitatea de ambalaje biodegradabile este și ea în graficul de implementare”, a adăugat Ioana Birta.

TeraPlast profită și de criza materiilor prime, manifestată nu doar prin creșteri de preț, ci și prin lipsa de disponibilitate. Aceasta a majorat cererea de material reciclat care poate înlocui cu succes resursa virgină.

Business-ul de reciclare al TeraPlast a avut o creștere de 28% a volumului procesat. TeraPlast Recycling își majorează în acest an capacitatea de procesare de la 12.000 de tone la 33.000 de tone.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...