18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

TeraPlast vrea să dezvolte o centrală fotovoltaică cu 19 milioane de lei

Grupul TeraPlast a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru o centrală fotovoltaică, cu o putere de 4,56 MWp, care va contribui la reducerea emisiilor cu 3.200 de tone CO2e anual. Valoarea investiției este de peste 19 milioane de lei.

Proiectul vizează dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din parcul industrial din Sărățel. Investiția presupune construcția unei centrale fotovoltaice. Energia rezultată ar urma să fie utilizată în cadrul grupului.

„Acest proiect ambițios ne ajută să marcăm două puncte importante din strategia grupului. Investiția este parte integrantă a programului nostru de dezvoltare sustenabilă, de reducere semnificativă a amprentei de carbon, așa cum ne-am asumat. Proiectul de față constribuie la reducerea emisiilor anuale cu peste 3.200 tone CO2e. În al doilea rând, producția de energie din surse regenerabile ne crește competitivitatea, prin reducerea unor costuri, și ne oferă o expunere mai mică la volatilitatea pieței de energie, într-un context complex cum este cel actual, care tinde să devină persistent. Vom continua să investim în acest gen de soluții și în viitor deoarece sunt beneficii reale atât pentru business, cât și pentru mediu”, spune Nicolae Roșu, director operațional al Grupului TeraPlast.

Valoarea proiectului trece de 19 milioane de lei. Investiția include o centrală fotovoltaică cu o putere de circa 4,56 Mwp.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...