16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Bistrița-Livezile, primul traseu de extindere a rețelei de transport public. 20 de autobuze electrice vor parcurge traseul

Potrivit primarului Ioan Turc, primul traseu de extindere a rețelei de transport public local este Bistrița-Livezile. Traseul va fi parcurs de 20 de autobuze electrice, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primul traseu de extindere a rețelei de transport public în comun este Bistrița-Livezile. Acesta va fi operat cu 20 de autobuze electrice. În momentul de față se pregătește caietul de sarcini pentru achiziționarea acestora, potrivit primarului Ioan Turc.

„Specialiștii din cadrul universității, (n.r. Universității Tehnice Cluj-Napoca) care se ocupă de întocmirea caietului de sarcini necesar achiziției a 20 de autobuze electrice pentru ruta Bistrița – Livezile, au prezentat o simulare a traseului ce a inclus frecvența autobuzelor și numărul de stații, propunere care urmează să fie analizată în această săptămână pentru a fi adaptată la prioritățile și nevoile cetățenilor”, precizează primarul Ioan Turc.

Acesta vrea ca autobuzele respective să acopere și traseele importante din oraș și să aibă un număr cât mai mare de locuri pe scaune. Edilul vrea prelungirea rețelei de transport public și spre Șieu Măgheruș și Budacu de Jos. În total vor fi achiziționate aproximativ 50 de autobuze electrice, care vor opera aceste 3 trasee.

Mai multe despre acest subiect puteți citi în materialul de mai jos:

ZECI de autobuze electrice vor lega Bistrița de Livezile, Șieu Măgheruș și Budacu de Jos

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!