10.9 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

Bistrița-Livezile, primul traseu de extindere a rețelei de transport public. 20 de autobuze electrice vor parcurge traseul

Potrivit primarului Ioan Turc, primul traseu de extindere a rețelei de transport public local este Bistrița-Livezile. Traseul va fi parcurs de 20 de autobuze electrice, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primul traseu de extindere a rețelei de transport public în comun este Bistrița-Livezile. Acesta va fi operat cu 20 de autobuze electrice. În momentul de față se pregătește caietul de sarcini pentru achiziționarea acestora, potrivit primarului Ioan Turc.

„Specialiștii din cadrul universității, (n.r. Universității Tehnice Cluj-Napoca) care se ocupă de întocmirea caietului de sarcini necesar achiziției a 20 de autobuze electrice pentru ruta Bistrița – Livezile, au prezentat o simulare a traseului ce a inclus frecvența autobuzelor și numărul de stații, propunere care urmează să fie analizată în această săptămână pentru a fi adaptată la prioritățile și nevoile cetățenilor”, precizează primarul Ioan Turc.

Acesta vrea ca autobuzele respective să acopere și traseele importante din oraș și să aibă un număr cât mai mare de locuri pe scaune. Edilul vrea prelungirea rețelei de transport public și spre Șieu Măgheruș și Budacu de Jos. În total vor fi achiziționate aproximativ 50 de autobuze electrice, care vor opera aceste 3 trasee.

Mai multe despre acest subiect puteți citi în materialul de mai jos:

ZECI de autobuze electrice vor lega Bistrița de Livezile, Șieu Măgheruș și Budacu de Jos

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...