27.1 C
Bistrița
marți, iunie 22, 2021

Trei puncte termice se transformă în parcări. CARE sunt acestea:

Primăria Bistrița transformă trei puncte termice în parcări. Acestea vor fi demolate, iar în locul lor vor fi amenajate locuri de parcare. Este vorba despre punctele termice de pe străzile Dumbravei, Nicolae Bălcescu și Aleea Spătarului.

Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul la ședința din această săptămână ca trei puncte termice să fie transformate în parcări. Sunt luate în calcul punctele termice de pe străzile: Dumbravei, Nicolae Bălcescu și Aleea Spătarului.

Se pare că pentru acestea nu există deocamdată cereri de retrocedare. Și celelalte 7 puncte termice sunt luate în calcul pentru a fi transformate. Momentan se verifică dacă nu există cereri de retrocedare, a precizat viceprimarul Sorin Hangan.

„În vederea amenajării unor parcări supraterane și subterane, cu un număr mare de locuri de parcare., care să suplinească lipsa de locuri de parcare din municipiu în special în zonele aglomerate propun demolarea imobilelor. construcții aferente fostelor puncte termice și reamenajarea întregii zone, inclusiv terenurile aferente acestora. În acest sens este necesară trecerea imobilelor construcții din domeniul public, în domeniul privat al municipiului Bistrița. și ulterior includerea lor în cuprinsul documentațiilor tehnico-economice întocmite pentru realizarea parcărilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...