12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

TUPEU: În plină pandemie, Uniunea Comunelor Grănicerești a vrut să scoată cu forța Spitalul Județean din spațiile de pe Independenței

În plină pandemie de Covid-19, Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a cerut în instanță evacuarea Spitalului Județean de pe Independenței. Asta în condițiile în care de mai bine de un an este o provocare pentru unitatea medicală să facă loc pentru bolnavi și infectați în spațiile pe care le are.

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a câștigat, în urmă cu 5 ani, în instanță mai multe clădiri situate pe Independenței. Asta în urma unui proces de retrocedare. Acolo a funcționat secția de ORL, recuperare medicală și Oftalmologie, a Spitalului Județean.

Procesul de mutare a secțiilor care funcționau acolo a început în urmă cu ceva ani și nu s-a finalizat. Managerul Spitalului Gabriel Lazany estima acum ceva vreme că va elibera total spațiul în 2020.

Ei bine, pandemia a dat planurile peste cap și a obligat unitatea medicală să valorifice fiecare spațiu deținut pentru a putea primi toți bolnavii. Cu toate acestea, Uniunea Comunelor Grănicerești a cerut, în instanță, evacuarea spitalului din spațiile de pe Independenței.

Dosarul a fost înregistrat în 15 aprilie, anul în curs, la Judecătoria Bistrița. Două săptămâni mai târziu, Uniunea s-a sucit și a renunțat la judecată.

Gurile rele spun că Uniunea ar fi vânat o chirie pe care să o achite Spitalul Județean până când eliberează spațiile.

Uniunea Comunelor Grănicerești vrea să vândă întreg complexul. Se pare că deja sunt mai mulți ofertanți. Despre acest subiect, Bistrițeanul.ro a scris AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: