1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

TUPEU: În plină pandemie, Uniunea Comunelor Grănicerești a vrut să scoată cu forța Spitalul Județean din spațiile de pe Independenței

În plină pandemie de Covid-19, Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a cerut în instanță evacuarea Spitalului Județean de pe Independenței. Asta în condițiile în care de mai bine de un an este o provocare pentru unitatea medicală să facă loc pentru bolnavi și infectați în spațiile pe care le are.

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a câștigat, în urmă cu 5 ani, în instanță mai multe clădiri situate pe Independenței. Asta în urma unui proces de retrocedare. Acolo a funcționat secția de ORL, recuperare medicală și Oftalmologie, a Spitalului Județean.

Procesul de mutare a secțiilor care funcționau acolo a început în urmă cu ceva ani și nu s-a finalizat. Managerul Spitalului Gabriel Lazany estima acum ceva vreme că va elibera total spațiul în 2020.

Ei bine, pandemia a dat planurile peste cap și a obligat unitatea medicală să valorifice fiecare spațiu deținut pentru a putea primi toți bolnavii. Cu toate acestea, Uniunea Comunelor Grănicerești a cerut, în instanță, evacuarea spitalului din spațiile de pe Independenței.

Dosarul a fost înregistrat în 15 aprilie, anul în curs, la Judecătoria Bistrița. Două săptămâni mai târziu, Uniunea s-a sucit și a renunțat la judecată.

Gurile rele spun că Uniunea ar fi vânat o chirie pe care să o achite Spitalul Județean până când eliberează spațiile.

Uniunea Comunelor Grănicerești vrea să vândă întreg complexul. Se pare că deja sunt mai mulți ofertanți. Despre acest subiect, Bistrițeanul.ro a scris AICI.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...