5.6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Stelian Dolha: În Bistrița, cel mai probabil elevii vor merge TOȚI la clase doar de săptămâna viitoare!

Incidența cazurilor COVID a scăzut în municipiu sub pragul de 1/1.000 ed locuitori. ”Cel mai probabil elevii vor merge TOȚI la clase DOAR de săptămâna viitoare” a declarat prefectul Stelian Dolha.

Odată cu reînceperea cursurilor școlare după vacanța de primăvară prelungită, s-au schimbat scenariile de desfășurare a cursurilor.

Mai exact, unde incidența cazurilor COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, cursurile se vor desfășura potrivit SCENARIUL 1! ADică, participarea zilnică la cursuria tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor.

Unde incidența cazurilor este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată stare de carantină, cursurile se vor desfășura potrivit SCENARIU DOI:

  • participarea zilnică la clasă a:
    • antepreșcolarilor
    • preșcolarilor
    • elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal
    • elevilor din învățământul special, indiferent de clasă
  • participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Ieri, incidența în municipiul Bistrița a fost de 1/1.000 de locuitori, iar azi e de 0,91/1.000 de locuitori. Astfel, ar trebui ca TOȚI preșcolarii și elevii să meargă la clase.

Prefectul a explicat că cel mai probabil DOAR de săptămâna viitoare.

Există un ordin de minister care spune că noi trebuie să luăm aceste hotărâri în urma consiliilor de administrație. Adică la finalul unei săptămâni decidem cum încep cursurile săptămâna următoare. Deci cel mai probabil doar VINERI vom emite o hotărâre prin care de lunea viitoare elevii din Bistrița vor reveni toți la clase. Voi avea oricum o discuție și cu directorul ISJ, MIhai Mureșan, și dacă școlile reușesc să-și facă toate avizele, putem da hotărârea și mai repede. Dar conform ordinului de minister, la final de săptămână se dau aceste hotărâri, pentru săptămâna care urmează, ca să nu încurcăm școlile în mijloc de săptămână. Deci cel mai probabil va fi doar de săptămâna viitoare” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: