18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Turc: Bistrițenii se tem să se vaccineze cu Astra Zeneca! Centrul de la SVSU va deveni centru de vaccinare Pfizer

Un centru de vaccinare cu Astra Zeneca a fost deschis la SVSU, în cadrul Primăriei Bistrița. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Turc a explicat că nici 10 la sută din capacitatea de vaccinare nu e acoperită, deoarece bistrițenii au reticență la acest tip de vaccin. Astfel, centrul va renunța la vaccinul Astra Zeneca și va administra Pfizer.

Un centru de vaccinare s-a deschis la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Bistrița. Acesta a avut destinația inițială de centru vaccinare cadre didactice, dar s-au putut programa aici și cei din afara sistemului de învățământ. La acest centru de vaccinare se administrează vaccinul produs de Astra Zeneca.

Deși capacitatea de vaccinare este de 60 de persoane pe zi, conform primarului municipiului, nici 10 la sută din această capacitate NU este acoperită.

În urma controverselor legate de vaccinul Astra Zeneca, numărul de solicitări scade la centrul de vaccinare de la SVSU. Vorbim de 4, 5 sau 6 persoane, în ideea în care se pot administra 60 de doze pe zi”, a explicat primarul Ioan Turc în cadrul unei conferințe la sediul Primăriei Bistrița.

Acesta a explicat că a purtat discuții cu șefa DSP BN și că se va trece pe administrarea vaccinului Pfizer.

„În 12 aprilie începe rapelul la Astra Zeneca. Odată ce se va finaliza cu rapelul, vom administra și aici vaccinul Pfizer. Am discutat deja cu doamna Andrițoiu și este de acord. Am ales Pfizer pentru că lista de așteptare este mai lungă la Pfizer. Deci e bine că există interes pentru vaccinare. Dar lumea are reticență în ceea ce privește vaccinul Astra Zeneca. Acesta e adevărul. Așa că și la SVSU se va administra Pfizer, de îndată ce vom finaliza cu rapelul la Astra Zeneca”, a declarat Ioan Turc.

Acesta a explicat că există posibilitatea să se administreze și vaccinul Jhonson&Jhonson, odată ce va fi disponibil.

Întrebați dacă s-au vaccinat, viceprimarul Stan a explicat că el s-a vaccinat, viceprimarul Sorin Hangan s-a programat, primarul Ioan Turc a explicat că el a primit recomandarea medicului să mai aștepte, dat fiind faptul că a fost infectat de curând, iar administratorul Ioan Peteleu a explicat că a lăsat pe alții înainte, care au alte probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...