26.4 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Turism sexual în Bistrița! Racolau fete din sudul țării și le obligau la prostituție în apartamente închiriate

O grupare organizată racola fete, unele chiar minore, din sudul țării. Apoi le duceau în alte zone din țară unde le obligau să practice prostituția. ”Turismul sexual” a ajuns chiar și la Bistrița, unde proxeneții au închiriat apartamente și camere de hotel.

Nouă persoane ce constituiau o grupare organizată (înființată în 2017) au ajuns în fața instanței, fiind judecați pentru:

  • constituirea unui grup infracţional organizat în modalitatea iniţierii şi constituirii
  • trafic de minori
  • proxenetism.

CE anume făceau?

În perioada martie 2017 – martie 2018, prin folosirea metodei cunoscută cu denumirea de „touring” – turism sexual au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori.
Astfel, aceștia racolau tinere (unele dintre acestea fiind chiar minore) din zona rurală a municipiului Medgidia din judeţul Constanţa. Majoritatea dintre ele proveneau din familii dezorganizate și cu o situaţie materială precară.
Apoi, erau transportate pe raza altor localităţi din ţară (Suceava, Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Alba Iulia, Târgu-Jiu, etc.), unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unităţi hoteliere şi, unde, prin acte de determinare, înlesnire şi/sau constrângere, au întreţinut raporturi şi acte sexuale contra cost cu diverşi „clienţi”, iar banii astfel obţinuţi au revenit membrilor grupului în funcţie de participaţia fiecăruia” scrie Adevărul.ro.

Fetele erau ”găsite” pe site-uri și prețul era în funcție de localitate

Membrii grupului le instruiau pe tinere cu privire la modul gestionării anunţurilor postate, astfel încât acestea să fie primele în lista de căutări afişată de site.
Astfel, se urmărea racolarea unui număr mai mare de „clienţi” şi, în final, obţinerea unor sume mai mari.
Fetele erau instruite inclusiv cu privire la tarifele practicate, modul de abordare a „clienţilor”, tarifele fiind diferite în funcție de zonă.
De exemplu, pe raza municipiului Suceava membrii grupului impuneau practicarea unor tarife mai mari, respectiv 150 de lei pentru un singur act sexual normal sau oral (cu finalizare), 250 de lei pentru o oră şi 400 de lei pentru sex anal, în timp ce pe raza altor localităţi ca Târgu-Jiu, Arad sau Oradea s-au practicat tarife mai mici” mai scrie Adevărul.ro.
Proxeneţii şi-au stabilit localităţile din ţară în care să acţioneze eficient, având ca scop final maximizarea câştigurilor. Astfel, urmăreau ca în aceeaşi perioadă, pe raza aceleiaşi localităţi, să practice prostituţia sau să exploateze sexual cel mult 3-5 tinere. Apoi, la diferite intervale de timp localitatea și locaţia erau schimbate.

Fetele – supravegheate strict, uneori chiar de ”dincolo de perete”

Persoanele care practicau prostituţia sau au fost exploatate sexual erau supravegheate direct de membrii grupului. Aceștia urmăreau să aibă un control asupra acestora şi a sumelor încasate de la „clienţi”.
Uneori, proxeneții locuiau în aceleiaşi clădiri folosite la practicarea prostituţiei. Mai mult, le controlau prin intermediul telefoanelor mobile în ipoteza în care nu se aflau în spaţiile închiriate. Sau le solicitau la diferite intervale de timp predarea sumelor de bani obţinute.
Banii erau remişi în mod direct, iar în unele cazuri sumele erau puse la dispoziţia membrilor grupului prin mijloace electronice de pltă. Pentru a ascunde legăturile dintre membrii grupului şi tinerele care practicau prostituia sau erau exploatate sexual, banii erau transferaţi unor rude (părinţi, fraţi, veri) sau persoane din anturajul membrilor (prieteni, concubine, etc.). Procurorii DIICOT au reuşit să probeze obţinerea unor venituri totale din activităţile infracţionale de circa 870.000 de lei” scrie Adevărul.ro
Cei nouă au ajuns în fața instanței, iar la finalul lunii noiembrie, doi dintre ei și-au aflat sentința finală.
Pe 25 noiembrie 2021, doi dintre cei nouă inculpaţi au fost codnamnaţi la pedepse cu închisoarea cu suspendare, după ce au recunoscut faptele:
  • unul a primit 2 ani şi 6 luni cu suspednare sub supraveghere pe un termen de doi ani pentru proxenetism
  • al doilea a fost condamnat la 3 ani cu executare pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În cazul celorlalţi şapte inculpaţi, cauza a fost disjunsă, iar judecata va continua” scrie Adevărul.ro.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: