12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Cum a reușit un bistrițean să-l lase pe unul dintre organizatorii UNTOLD fără 1,8 milioane de lei

Liviu Alexa, bistrițean de origine, l-a acuzat pe unul dintre organizatorii UNTOLD de fraudă. După ani buni de umblat prin tribunale, judecătorii i-au dat dreptate bistrițeanului. Vlad Pop are de plătit 1,8 milioane de lei. Mai mult, a primit și închisoare cu suspendare.

Bistrițeanul Liviu Alexa este stabilit la Cluj de ani buni de zile. Acesta este jurnalist de investigație, fiind patronul televiziunii NCN și a 16 ziare locale din țară, printre care și Știri de Bistrița.

Liviu Alexa a făcut o plângere penală, prin care îl acuza pe unul dintre organizatorii Festivalului UNTOLD că a „băgat în buzunar” aproape o jumătate de milion de euro, de la Primăria Cluj.

Mai exact, în timpul pregătirilor pentru PRIMA ediție a festivalului UNTOLD, din 2015, Vlad Pop, ar fi prezentat acte false.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pop Vlad pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri. Reținându-se în sarcina acestuia că, în calitate de președinte al unei organizații nonguvernamentale, în luna decembrie 2014, a prezentat documente false cu date inexacte și incomplete (la data 02.12.2014 a prezentat extrasul de cont cu nr. 175/01.12.2014 al Băncii Transilvania falsificat, cu aceeași ocazie a omis să evidențieze în cererea de finanțare, în proiect și în celelalte documente împrumutul contractat în luna noiembrie 2014, folosit la rezervarea artiștilor pentru programul din 2015, după care la data de 12.12.2014 a prezentat documentul fals privind suma de 452.000 euro către un impresar), pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanțării nerambursabile de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca referitoare la proiectul „Rezervarea artiștilor internaționali principali pentru programul 2015” – scrie ZiardeCluj.ro

În baza acestor acte, Vlad Pop a primit „pe nedrept, la data de 16.12.2014, finanțarea nerambursabilă în sumă totală de 1.800.000 lei”.

Joi, 28 aprilie 2021, decizia judecătorilor în acest dosar a fost DEFINITIVĂ.

Instanța a decis condamnarea lui Vlad Pop la 2 ani și 4 luni închisoare cu SUSPENDARE. Acesta are de efectuat 70 de zile de muncă în folosul comunității, la RADP Cluj sau Primăria Cluj-Napoca.

Totodată, de la organizatorul Festivalului UNTOLD va trebui confiscată suma de 1,8 milioane de lei.

Constată că persoana vătămată, Primăria mun. Cluj-Napoca, nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 1.800.000 lei dobândită prin infracţiune. (…) dispune desfiinţarea înscrisurilor falsificate (….) obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 1500 lei”, se arată în sentință, conform ZiardeCluj.ro.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?