23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

VIDEO – „Un proiect nemaiîntâlnit în județ. Un pas în plus spre viață”, consideră primarul din Lunca Ilvei

Înainte, dacă intrai într-un cap de pod sau un șanț, pe DN17, moartea era sigură. Acum ni se asigură un pas în plus spre viață – a recunoscut primarul Flaviu Lupșan din Lunca Ilvei. 

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Flaviu Lupșan din Lunca Ilvei a povestit că administrația locală a reușit să includă și comuna Lunca Ilvei în Via Transilvanica.

Am aprobat recent un al doilea traseu care tranzitează o parte din localitate. În 2019, când a fost un an de început, Lunca Ilvei a fost tranzitată de peste 500 de turiști.

Au poposit fie la anumite persoane, fie au mâncat în anumite pensiuni. Este un început…”, a precizat primarul Flaviu Lupșan.

El a mai spus că se bazează și pe agroturism, mai ales că oamenii din localitate sunt și vor fi pregătiți pentru a primi turiști în casele lor.

Flaviu Lupșan a recunoscut că speră să se poată implementa și lotul 6 al proiectului Poarta Transilvaniei. „Este un proiect foarte important. De 30 de ani se vorbește despre modernizarea drumurilor pe Ilve – unul dintre cele mai importante tronsoane de drum din punct de vedere socio-economic”, a mai spus primarul.

Înainte, moartea era sigură… Acum – un pas în plus spre viață

Primarul din Lunca Ilvei a transmis și mulțumiri constructorului de înaltă clasă care se ocupă de lotul 5 în Lunca Ilvei. „Este un lot pilot, un proiect nemaiîntâlnit în județ și probabil și în puține localități din țară. Apele pluviale au fost preluate în subteran, ca în orașe. În felul acesta s-au eliminat foarte multe aspecte periculoase.

Mă refer acum la accidentele rutiere. Într-un accident rutier pe DN17, dacă ai intrat într-un cap de pod sau într-un șanț – moartea este sigură. Ori, în tronsonul 5, și urmează și tronsonul 4, constructorul a reușit să asigure încă un pas spre viață. A eliminat șanțurile și podețele.

Este un lucru extraordinar de bun. Nu mai vorbesc de calitatea lucrărilor executate de MIS Grup. Poate să dea lecții la nivel național. În doar două zile au asfaltat aproape 5 kilometri.

Sperăm să decurgă lucrurile bine și în Poiana Ilvei. Aici oamenii au protestat că se ridică foarte mult carosabilul și le afectează intrândurile… La fel s-a întâmplat și la noi. Pe alocuri, s-a înălțat și cu 80 de centimetri… Lumea a înțeles, i-a ajutat și constructorul, și noi, iar în felul acesta am ridicat curțile, am returnat gardurile…

Sper să accepte că o asemenea investiție pierdută, înseamnă pierderea finanțării. Este un contract ferm, cu anumite clauze. În momentul în care nu te-ai încadrat în termene, fie o mai vezi peste câțiva ani, fie o pierzi definitiv…”, a concluzionat primarul din Lunca Ilvei. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Da,să înțeleagă localnici din Poiana ilvei,ca în România lucrările se fac pentru as se îmbogățiți firmele si cei alesi,nu în avantajul cetățenilor nicăieri în europa nu am văzut ca oamenii sa-si modifice garduri,case,intrati in curti etc.pt ca se modernizeaza drumul,dar la noi totul e pe dos…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...