4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Un preot, două surori gemene și multe alte surprize folclorice duminică, la Festivalul Usturoiului!

Nu se putea Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula fără muzică populară autentică, așa că duminică, 29 iulie, pe pășunea Rusu aveți ocazia să vă bucurați de muzica interpretată de un îndrăgit preot, două surori gemene renumite în folclorul românesc, celebra Virginia Linul și alte surprize:

Îndrăgitul artist Marius Ciprian Pop – familist convins şi propovăduitor al credinţei, al moralei creştine, şi totodată preot – va fi prezent duminică, la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.

Marius Ciprian Pop este originar din Feldru, iar acum doi ani, când a susținut un foarte apreciat concert la Bistrița, transmitea bistriţenilor un mesaj emoţionant: „Atenţie, oameni buni, nu luaţi cu voi în mormânt decât măsura dragostei! Iubirea merge dincolo de noi, adunaţi-o zi de zi în sufletele voastre, umpleţi-vă sufletele de bucurie, cântaţi muzica neamului nostru şi iubiţi pe toată lumea necondiţionat, pentru că şi Dumnezeu vă iubeşte…!

Suzana şi Daciana Vlad sunt alte două surprize în programul folcloric al festivalului, cunoscute drept „gemenele din folclorul românesc”, născute în 8 mai 1991, în Săliştea de Sus, judeţul Maramureş. Au absolvit Liceul Pedagogic din Sighetu Marmaţiei, Daciana alegând Facultatea de Jurnalism, urmând studiile de masterat la Universitatea din Bucureşti, secţia Etnologie, Antropologie culturală şi Folclor, fiind doctorandă la Facultatea de „Istorie şi Filosofie” din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca – în timp ce Suzana a absolvit „Academia de Muzică Gheorghe Dima”, urmând studiile de masterat tot în aceeaşi universitate. Glasul şi talentul le-a ţinut „laolaltă”, cele două gemene ajungând să colaboreze cu ansambluri folclorice din întreaga ţară, să cânte împreună pe diferite scene şi să ducă mai departe folclorul şi tradiţia – încrezătoare „în trei lucruri: autentic, simplu şi firesc”, după cum au povestit într-un interviu din graiul.ro.

Din programul de muzică folclorică nu lipsește nici îndrăgita creatoare din Salva – Virginia Linul, și nici Marinela Clapău sau savuroșii actori amatori de la Teatrul nescris „Constantin Iugan” din Șanț. Atmosfera de joc și voie bună va fi completată de dansurile populare interpretate de Ansamblul „Tihuța” din Tiha Bârgăului și Ansamblul „Colibița” din Bistrița Bârgăului – coordonat de instructorul Florin Flămând.

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula se află la a șasea ediție, fiind un proiect de promovare a potențialului turistic din zonă, organizat de „Turist în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură BN, Consiliul Județean BN, Primăriile Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului și Bistrița Bârgăului, Produs în Bistrița-Năsăud și Produs de Cluj.

Sponsorii care susțin organizarea ediției din acest an sunt: Neumarkt, Bistrițan – bucate adevărate, Amicii Building, Îndemânarea Construct, Crama Harșian, RCB Electro, printcenter.ro, Farel, Teraplast, Frasinul, AquaSPAclub, EUROCNC, Salix Bistrița, Tourmont King, Crama Jelna, Hotel Metropolis, Roser House Hotel Boutique, Suzuki și Open Consult.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: