10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Unii bugetari vor rămâne fără tichete de vacanță. Ceilalți vor plăti impozit pe ele

Măsurile din reforma bugetară prevăd impozitarea tichetelor de vacanță. Unele categorii de bugetari chiar vor rămâne fără aceste tichete.

Guvernul României a informat Uniunea Europeană cu privire la reforma bugetară ce va fi implementată din 1 octombrie.

Printre măsurile cuprinse, se numără și cele privind tichetele de vacanță. Mai exact, unele categorii de bugetari NU vor mai beneficia de ele, iar cei care le vor primi, vor avea de plătit impozit.

Marcel Ciolacu a precizat că se va introduce un prag salarial pentru bugetarii care primesc vouchere de vacanță. Mai exact, cei cu salarii peste 8.000 de lei net nu vor mai beneficia de aceste tichete. Motivul pentru care s-a luat această decizie este pentru că nu este corect ca angajații cu salarii mari să primească aceste tichete”, scrie ziarul infofinanciar.ro.

Se anunță și o creștere a valorii tichetelor, pentru cei care le vor primi. Noua valoare va fi de 1.600 în loc de 1.450. Dar singurul motiv pentru care s-a produs această creștere e impozitarea lor – plata constribuțiilor la Sănătate.

Tot din 1 octombrie va creste salariul minim pe economie cu 10%, de la 3000 la 3300 lei. Totodată vor fi tăiate facilitățile fiscale existente în anumite domenii, cum ar fi domeniul IT.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!