-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

USR ar putea pierde subprefectul de la Bistrița

Moțiunea de cenzură depusă de USR-Plus și AUR împotriva premierului Cîțu nu i-a căzut bine celui vizat. Mai mult, acesta a declarat ieri că nu exclude o „penalizare” a USR-ului, lăsându-i fără prefecți și subprefecți. Astfel, pe plan local, USR ar putea pierde postul de subprefect.

USR Plus au depus o moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al formațiunii și că coaliția va putea continua abia după ce PNL va propune un nou premier. Acesta a mai spus că săptămâna viitoare, membrii USR Plus care dețin funcții în actualul Guvern își vor prezenta demisia.

Ulterior, liderul AUR a anunțat că va susține moțiunea de cenzură depusă de USR. Aceștia ar fi intervenit puțin și pe textul moțiunii.

Demersurile USR nu rămân „nepedepsite”. Ieri, într-o conferință de presă, premierul Florin Cîțu a afirmat că analizează posibilitatea schimbării prefecților și subprefecților USR.

„Analizăm această oportunitate. Eu vorbesc de onoare. Cred că atunci când te întorci împotriva propriului Guvern, împotriva propriei persoane, pentru că sunt membri în Guvern, e un lucru bizar (n.r. să rămână în funcții). (…) Mesajul este pentru toți cei numiți de USR PLUS, pentru că sunt prefecți, subprefecți, președinți de companii, agenții”, a declarat Cîțu ieri, la Timișoara.

USR-Plus are la Bistrița un subprefect, pe Lorand Toth.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...