8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

V-a fost dor să urcați în Turn? Se redeschide!

Turnul Bisericii Evanghelice a fost închis, la început de septembrie. Deși se anunțau doar două săptămâni, a durat, de fapt, două luni. Municipalitatea a anunțat că turnul va putea fi vizitat din nou. AFLĂ de când:

La începutul lunii septembrie, municipalitatea a anunțat închiderea Turnului Bisericii Evanghelice. Măsura a fost luată pentru a efectua lucrări de reparații.

Ar fi trebuit ca accesul să fie interzis în turn timp de două săptămâni, așa cum puteți citi aici:

Nu se mai poate urca în turnul Bisericii Evanghelice!

Tot două a fost închis, doar că nu săptămâni, ci luni.

Municipalitatea a anunțat că abia acum, în luna noiembrie, se redeschide Turnul pentru a putea fi vizitat:

Cei care doresc să urce cu liftul până la balconul exterior al turnului Bisericii Evanghelice vor putea face acest lucru începând cu data de 23.11.2019, după următorul program:
miercuri – vineri: 13:00 – 16:00
sâmbătă: 10:00 – 16:00
duminică: 12:00 – 16:00

Taxa de vizitare rămâne aceeași: 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. De asemenea se menține gratuitatea pentru copiii până la 7 ani și pentru persoanele cu dizabilități”, anunță Primăria Bistrița.

Turnul Bisericii Evanghelice are o înălțime de 75,6 m, fiind construit în perioada 1470-1564. Acesta este cel mai înalt turn de piatră din Transilvania.

Liftul a costat aproximativ 70.000 de euro, a fost montat la sfârşitul anului 2011, dar a fost dat în folosință doar în vara anului 2012. Acesta urcă până la înălțimea de 38,40 metri.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.