15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Valentin Grapini: „Lucrările la grădiniță din Valea Vinului sunt în grafic. Vor fi gata până la final de an!”

Lucrările la grădinița din Valea Vinului au fost oprite, după ce clădirea era amenințată de alunecările de teren din zonă. ”S-au finalizat lucrările la zidurile de susținere. Suntem în grafic și se respectă măsurile impuse de Inspectoratul de Stat în Construcții!” a declarat Valentin Grapini.

Locuitorii din Valea Vinului au cerut o grădiniță în localitate, pentru ca preșcolarii să nu fie nevoiți să facă 9 km naveta, zilnic. Administrația locală a cerut Ministerului Educației o astfel de unitate școlară și în 2020 au început lucrările.

La începutul anului 2021, primăria Rodna a fost acuzată de ”blat cu constructorul”. În imaginile postate atunci online se vedea cum clădirea e amenințată de alunecări de teren din imediata apropiere. Lucrările au fost stopate.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții au fost în control și au impus niște măsuri ce trebuiau respectate.

FOTO/VIDEO – Primarul Valentin Grapini: „Când am văzut, am făcut ca toți dracii. Dar se va rezolva totul până la finalul lui 2021”

Lucrările sunt în grafic și se respectă cerințele inspectorilor

Contactat de reporterii Bistrițeanul.,ro, primarul Valentin Grapini a explicat că lucrările sunt în grafic.

S-au finalizat lucrările la zidurile de susținere, de sprijin. La primul zid, firma subcontractată mai are de lucru câteva zile. Urmează să vină și cel târziu până în Paște va fi gata și acela. Deja avem adresa de la ei că vin. La celelalte ziduri de susținere, lucrările sunt gata și s-au respectat măsurile și reglementările impuse de Inspectoratul în Construcții.

La clădirea grădiniței lucrările sunt avansate. Deja s-a turnat șapa. Acum eun fel de pauză pe șantier, pentru că a decedat patronul firmei SC Acomin CLuj, și lucrările au fost subcontractate. Dar au fost oameni pe șantier, mișcare este. 

Oricum suntem cu lucrările în grafic. Deci până la 1 mai terminăm cu zidurile de susținere, în interior e aproape finalizat și va mai fi exteriorul. Eu cred că vom putea face recepția până la finalul lunii august.

În ceea ce privește mobilierul, acesta este sosit și depozitat la SVSU. 

Deci s-au respectat toate expertizele și măsurile impuse de Inspectoratul în Construcții, atât pe zidurile de susținere cât și pe clădire!” a declarat primarul comunei Rodna.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...