15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

VIDEO: ZMEI3 concertează în deschidere la concertul lui Goran Bregović!

Încă un super eveniment – în deschiderea concertului cu Goran Bregovic din 21 aprilie! Fabuloșii muzicieni de la ZMEI3 – un proiect unic și inedit în peisajul muzical românesc și nu numai – vin la Teraplast Arena!

ZMEI3 este un grup muzical româno-german care a creat la Berlin un nou stil muzical: Rough Romanian Soul. Acesta îmbină influențe de folk-jazz cu atitudine punk rock și cu un sound avangardist cu accente psihedelice.

Muzica ZMEI3 spune povești despre oamenii și locurile pe care artiștii le-au lăsat în urmă, privite însă prin prisma noilor experiențe de la Berlin și a deschiderii totale către celelalte culturi.

În anul 2015 trupa ZMEI3 a înregistrat primul album împreună cu producătorul Ian Brennan, laureat al premiului Grammy.

Albumul „Rough Romanian Soul” a fost înregistrat live într-un sat din Transilvania și lansat de casa de discuri Six Degrees Records din San Francisco.

În 2016 ZMEI3 au cântat pe scena celui mai mare festival de World Music din Marea Britanie, WOMAD. Au fost invitați să susțină o sesiune live și la BBC Radio 3, acordând și trei interviuri exclusive pentru BBC.

Anul acesta a apărut în premiera mondială la PRI – Public Radio International din SUA documentarul „ZMEI3 – A Trip To Transylvania“, regizat de jurnalistul german Roman Rhode de la „Der Tagesspiegel“.

Paula Țurcaș (voce), soprană specializată în muzică barocă, a absolvit Hochschule Musik und Theater Zürich şi Conservatorio della Svizzera Italiana din Lugano.

Pentru ZMEI3 a renunțat la cariera clasică în căutarea unui adevăr artistic mai simplu și conectat la problemele oamenilor.

Mihai Victor Iliescu (chitară, voce) a studiat Drept la București și Londra. Apoi a fost director de creație în publicitate. În 2009 a plecat la Berlin, unde a schimbat viața de birou cu viața pe scenă. A creat grupul ZMEI3 în 2011, scrie versurile melodiilor și a este inițiatorul noului stil muzical „Rough Romanian Soul“.

Oli Bott (vibrafon) este vocea instrumentală a grupului ZMEI3.

A studiat compoziție și improvizație de jazz cu Gary Burton la Berklee College of Music, Boston. După ce a cântat prima oară în România a fost atât de inspirat, încât de atunci compune muzica pentru ZMEI3.

Cumpără-ți bilet de AICI și vino să te bucuri de două super concerte în aceeași zi, pe 21 aprilie, la TeraPlast Arena!

Cine este Goran Bregović, artistul care va concerta la Teraplast Arena?! Dat afară de la școala de muzică, a ajuns rock star și compozitor

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...