14.7 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

VIDEO. Valer Avram, primarul din Măgura Ilvei: Ne lipsește o școală a primarului! Mulți primari nici nu au ce căuta în primărie

De 12 ani primar în Măgura Ilvei, Valer Avram a subliniat că și primarii ar trebui să urmeze o școală. „Ne lipsește în administrație o școală a primarului. Ca în orice meserie. Mulți primari nici nu au ce căuta în primărie. Sunt parașutați acolo ca din avion…”

Aflat la al patrulea mandat, primarul Valer Avram a povestit în studioul Bistrițeanul Live despre reforma administrativ teritorială care ar fi necesară în România.

Poate nu mulți colegi agreează așa ceva, dar avem nevoie ca de oxigen de o asemenea reformă. Sunt comune mici – cum este și Măgura Ilvei. În 2011 aveam 2198 de locuitori. Cheltuielile sunt destul de mari. Noi reușim să ne întreținem, dar sunt primării care nu reușesc, și atunci ar fi necesară o comasare…”, a explicat primarul Valer Avram.

Acesta a susținut ideea și la Consiliul Județean, dar și în Asociația Comunelor din România. Nu foarte mulți colegi primari au fost de acord cu el, pentru că o asemenea reformă presupune desființarea unor primării.

Ar fi necesară, de asemenea, și o școală pentru primari, consideră Valer Avram

A face administrație înseamnă să-ți pese de aproapele tău, să-i asculți problemele și să i le rezolvi. Fiecare vine cu o problemă. Menirea noastră e să rezolvăm această problemă. Ne străduim și noi la Măgura Ilvei să le rezolvăm. Avem un colectiv mic – suntem doar 10 oameni, cu tot cu șofer. Când au avut nevoie de o zi liberă, le-am dat, fără probleme, cu condiția să rămână în loc, ca să rezolve problemele oamenilor…”, a mai spus Valer Avram.

Ne lipsește în administrație o școală a primarului. Ca în orice meserie. Mulți candidați nu își dau seama, din exterior, ce înseamnă administrația publică. Mulți primari nici nu au ce căuta în primărie. Sunt parașutați acolo ca din avion… Nu-și dau seama cu câte instituții au de a face. Nu își dau seama câte cerințe sunt într-o instituție publică sau o primărie…”, a mărturisit primarul Valer Avram.

Vin să candideze și se trezesc aleși, după care realizează că pălăria e prea mare. Ar fi necesar un curs, ca la școală, la sfârșitul căruia să primească fiecare o diplomă. Să nu aibă voie să candideze, fără acel curs. Este o chestie democratică, care te trezește…”, a argumentat Valer Avram.

Edilul din Măgura Ilvei consideră că urmând un astfel de curs, viitorii candidați ar putea afla despre complexitatea misiunii care îi așteaptă în Primărie.

Alte detalii despre administrația locală din Măgura Ilvei puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Mai rar mi-a fost dat să întâlnesc așa primar cult și inteligent, gospodar cu inițiativă, jovial, politicos dar ferm, onest și cu bună creștere. Tot respectul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...