8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Valul 4 al pandemiei adus de cei veniți din străinătate?! 62 persoane cu COVID și aproape 1.000 în carantină!

Crește simțitor numărul de cazuri COVID. Autoritățile spun că cei din străinătate, nevaccinați, sosesc infectați și nici nu respectă carantina. Deja se iau măsuri restrictive și se cere respectarea cu strictețe a regulilor impuse de starea de alertă.

Numărul celor care se îmbolnăvesc de COVID a început să crească din nou. Conform autorităților județene, majoritatea celor infectați sunt veniți din străinătate. Aceștia nu doar că ”aduc” virusul, dar nu sunt nici vaccinați.

Conform anchetelor epidemiologice desfășurate de DSP, majoritatea îmbolnăvirilor din ultima perioadă au fost constatate în rândul persoanelor întoarse din străinătate. La momentul de față, 19 persoane pozitive sunt izolate în spital dintre care două pe secția de A.T.I. ”, transmit reprezentanții CJSU Bistrița-Năsăud.

Mai mult, conform informațiilor oferite de polițiști, se înregistrează și numeroase cazuri de nerespectare a carantinei impuse celor veniți din străinătate.

Au venit din Franța, Spania sau Germania și-au uitat de carantină… Poliția i-a „fericit” cu un premiu de 5.000 de lei

În Bistrița-Năsăud, astăzi, sunt 62 cazuri active de COVID. Dintre acestea, 19 persoane sunt în spital, iar 43 sunt izolate la domiciliu. Totodată există 966 de persoane aflate în carantină.

Autoritățile au tras un semnal de alarmă, în dorința de a minimaliza impactul valului 4 al pandemiei. Dar acest lucru vine cu noi restricții și obligații.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a instituit deja măsura carantinării cu limitarea accesului vizitatorilor pentru pacienți.

De ieri începând, doar cei aflați în stare critică vor putea primi vizite, conform protocolului, timp de 10 minute, printr-un aviz prealabil.

Spitalul din Bistrița a pregătit 28 de paturi în secția de boli infecțioase și 6 paturi în secția de Terapie Intensivă. Spitalul din Năsăud pregătește 10 paturi pentru primirea pacienților CoVid-19.

Spitalele au posibilitate de suplimentare, care se face treptat, în funcție de gradul de ocupare al paturilor. Amintim tuturor faptul că vaccinarea este singura cale de a ne asigura că răspândirea bolii este limitată și este singura opțiune pentru a ne proteja și a ne asigura că trăim într-un spațiu sigur, în care ne putem desfășura activitățile în condiții de normalitate.”, arată CJSU Bistrița-Năsăud.

Se umple iar Spitalul Județean de cazuri COVID. Vizitele, din nou interzise

Organizatorii de evenimente au obligația respectării tuturor normelor impuse de autorități

La fiecare eveniment care se organizează trebuie ținut cont de:

  • să se asigure de gradul de ocupare al spațiului dedicat evenimentului și purtarea măștii de protecție, după caz;
  • să se asigure că participanții sunt vaccinați sau prezintă teste RT-PCR sau rapide VALABILE, conform legii, cu rezultatul negativ.

De asemenea, este recomandat ca organizatorii evenimentelor să păstreze lista participanților, astfel încât să facă mai ușoare anchetele epidemiologice, în caz de îmbolnăvire.

Soluția – vaccinarea și respectarea regulilor

Autoritățile fac apel la cetățeni să se vaccineze și să respecte regulile impuse de pandemie.

”𝙑𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙨𝙞𝙣𝙜𝙪𝙧𝙖 𝙨𝙤𝙡𝙪𝙩̗𝙞𝙚 – 94% 𝙙𝙞𝙣𝙩𝙧𝙚 𝙥𝙚𝙧𝙨𝙤𝙖𝙣𝙚𝙡𝙚 𝙘𝙤𝙣𝙛𝙞𝙧𝙢𝙖𝙩𝙚 𝙞̂𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙤𝙖𝙙𝙖 1 𝙞𝙪𝙡𝙞𝙚 – 11 𝙖𝙪𝙜𝙪𝙨𝙩 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙨𝙞𝙫 𝙖𝙪 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙣𝙚𝙫𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚. (…)𝐂𝐨𝐧𝐬̗𝐭𝐢𝐞𝐧𝐭𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̗𝐢 𝐚𝐜𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐯𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫 𝐚𝐥 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞-𝐚𝐥 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐞𝐚 𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐢̂𝐦𝐛𝐨𝐥𝐧𝐚̆𝐯𝐢𝐫𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐨𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭!” transmit reprezentanții Prefecturii Bistrița.

TOT ceea ce trebuie respectat pe perioada stării de alertă, prelungită de ieri cu încă 30 de zile, puteți citi AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Dpaoi valul 1 , 2 si 3 de C.19 cine l-a adus… nu tot diaSPO-VIRUSATII ASTIA AI NOSTRI CARE UMBLA TELELEI PESTE TOT , prin toate mocicosagurile si care dorm pe sub toate vagaunele, canalele si boschetii din (M.arele)UE … ??? !
    Ar trebui facute la granitza… sub poaza militara … ” centre de covid ” ptr toti diasporetii care vin gata infectati din strainatate, bagati acolo cu fortza si tratati pe banii lor , nicidecum pe banii nostri publici . De acolo sa nu poata ” scapa ” pana nu se vindeca complet , ca numai asa putem scapa de pandemia si de toti virusii si toate porcariile pe care ni le aduc astia in tzara . Se duc, umblu telelei si fac bani ptr altii si cand se infecteaza, ne umplu noua spitalele din banii nostri publici, la care ei nu contribuie cu absolut nimic ! ROMANILOR TREZITI-VA ODATA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.