24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

Vârstnicii și persoanele fără adăpost vor primi tichete sociale pentru masă caldă

Pandemia de coronavirus are un efect devastator din punct de vedere social și economic. Astfel, la nivelul fiecărui județ s-a constituit un grup de lucru care se va „îngriji” de persoanele cele mai vulnerabile. Mai exact, acesta se va asigura că persoanele peste 75 de ani și cele fără adăpost vor primi tichete sociale pentru masă caldă.

Starea de alertă determinată de pandemia de coronavirus se prelungește pentru încă o lună de zile. Efectul, pe termen lung, este unul devastator, atât din punct de vedere social cât și economic.

La nivelul fiecărui județ s-a instituit un grup de lucru care are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice și a celor fără adăpost.

„Conform analizelor efectuate, una dintre cele mai afectate categorii de persoane vizează vârstnicii de 75 ani împliniţi, sau peste această vârstă, fără sprijin material, cu venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari (800 lei), pentru care sunt necesare, pe de o parte, servicii sociale de sprijin la domiciliu, iar, pe de altă parte, de sprijin constând mai ales în asigurarea de mese calde pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populaţiei.

O  altă categorie de persoane afectată în mod direct de epidemia de coronavirus SARS-CoV-2 este reprezentată de persoanele fără adăpost care se află în risc de sărăcie extremă şi care reprezintă o categorie socială extrem de vulnerabilă pentru răspândirea acestui coronavirus”, transmit autoritățile centrale.

Astfel, la nivelul județului nostru, s-a constatat că 4.881 de bistrițeni se încadrează la această categorie vulnerabilă.

Programul derulat la nivel național, de susținere a acestor persoane, SNSPVPA, prevede oferirea de tichete sociale pentru masă caldă. Valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei, care se acordă lunar.

După semnarea contractelor, unitatea emitentă de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde are obligaţia ca odată cu emiterea acestora să asigure măsurile necesare pentru ca destinatarii finali să poată identifica şi cunoaşte reţeaua de unităţi afiliate care servesc masă caldă pe raza localităţii de domiciliu sau reşedinţă ai acestora ori în a căror evidenţă a administraţiilor publice locale se află”, mai transmit autoritățile.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...