16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Vasile Laba, acuzat de ANI de avere nejustificată! Primarul din Bistrița-Bârgăului: „Nu erau banii mei, ci ai cumnatului”

Agenția Națională de Integritate îl acuză pe primarul din Bistrița-Bârgăului, Vasile Laba de avere nejustificată. Instituția a sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj. Primarul comunei Bistrița-Bârgăului se apără și spune că sumele respective erau ale cumnatului său care locuiește în Italia.

Într-un comunicat de presă, Agenția Națională de Integritate precizează că a constatat că averea primarului comunei Bistrița-Bârgăului Vasile Laba este nejustificată.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 101.120 de lei și 37.370 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Laba Vasile, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, informează ANI.

Instituția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, care va controla veniturile realizate de Laba Vasile de când este primar.

Primarul comunei Bistrița-Bârgăului spune că sumele respective aparțin cumnatului său, care locuiește în Italia. Acesta își construia o casă în țară, iar Vasile Laba îl ajuta să gestioneze sumele trimise din Italia pentru lucrări.

„Mi-a trimis cumnatul niște bani…și poate am omis să îi trec în declarația de avere. Banii nu au fost ai mei, ci ai cumnatului și eu doar îi gestionam. Am greșit că trebuia să îi trec în declarația de avere. Nefiind banii mei am zis că nu trebuie trecuți în declarația de avere”, explică situația Vasile Laba.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Un alt fel de ”Mătușa Tamara”. Primarului din Bistrița-Bârgăului Vasile Labă acuzat de Agenția Națională de Integritate că nu-și poate justifica o parte din avere, a incercat o argumentatie care duce cu gândul la celebra rudă bogată a lui Adrian Năstase, ”Mătușa Tamara” care a devenit în urmă cu câțiva ani și numele simbolic al unui dosar, în care a fost anchetat fostul premier sub acuzatia că și-a ascuns averea făcută în perioada în care a fost premier invocând mostenirea mătușii Tamara.
    In cazul lui Labă, mătușa este inlocuită de cumnatul său din Italia care urma să-și construiască o casă în comună si care i-a trimis de-a lungul timpului bani pe cardul său, pentru a plăti constructorii.
    Povestea seamănă si cu cea a lui Marian Oprișan care explica lumii întregi că mama sa e cea care detine averea familiei. Mașinile de lux? Cadou de la mama! Domeniul impresionant? Evident, un dar de la doamna Lucia Gherarde. Altfel, pensionară.
    La un moment dat fiind întrebat cum a ajuns mama sa, pensionară, să cumpere, în parteneriat cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, un teren în București, Oprisan a dat un răspuns transant: ”Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu. Da? Ca să nu avem niciun fel de discuții”.

  2. Mare brinza un kil de cas sa i ferifice pe cei ce nu fac nimic si sa invirt pri parlament de vro 3 sau 4 mandate si se muta dintrun loc in altu doar ca sa atinga osu.

  3. O speță cusută cu ață!!! Probabil celor de la ANI, li se cere să aibă constatări, indiferent că ulterior nu se confirmă. Nu înțeleg, cum primarul din comuna Bistrița Bîrgăului, nu-și justifică averea. Dacă primești o anumită sumă de euro, dolari etc., de la fie el cumnat, frate, soră, în contul tău și ești doar intermediar, înseamnă că este un venit. Nu ce competență au cei de la ANI, pentru a constata astfel de presupuse fapte, dar aceasta nu îndeplinește nici-o condiție de tipicitate ale vreunei fapte de natură penală. În speță Fals in declarații. Cred că justiția va fi corectă și dreaptă și nu va lua în seamă o astfel de cascadorii râsului. Vreau să precizez că aici sunt ale interese, actualul primar a fost votat de alegătorii comunei Bistrita Bîrgăului 5 mandate cu scor de peste 8o% și este de departe favorit să-l câștige și pe următorul. Așa că nu o să le iasă contracandidaților jocul pe care il fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...