20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

VESTE BUNĂ: Lucrările pe Valea Ghinzii, finalizate cu un an mai repede!

Se lucrează intens pe Valea Ghinzii, la modernizarea și extinderea străzii. Deși lucrările ar fi trebuit să fie gata doar în august 2021, locuitorii din zonă au primit o veste bună. Dacă totul merge conform graficului, lucrările ar putea fi gata în această toamnă!

Locuitorii de pe Valea Ghinzii s-au plâns ani la rând de condițiile improprii de pe zona lor.

Într-un final, anul trecut, insistențele au dat roade. S-a semnat contractul și au început lucrările de modernizare și extindere a străzii.

Lucrările sunt în toi și în ritm alert.

„În aceste zile se lucrează la finalizarea structurii de rezistență a noului pod rutier de peste pârâul Ghinzii”, transmite viceprimarul Cristian Niculae.

Totuși, s-a insistat „devierea” de la planul inițial de lucru.

„Am cerut constructorului să înceapă lucrările de asfaltare a străzii pe sectorul de 1,2 km cuprins între noul pod rutier construit și fostul poligon militar, adică zona cu cele mai multe case de pe această stradă. În această zonă lucrările la rețelele de utilități sunt aproape finalizate.
În 2-3 săptămâni cu ce mai este de făcut, putem începe lucrările de realizare a structurii rutiere, a trotuarelor, pistei pentru biciclete, urmate de asfaltare”, a mai explicat viceprimarul.

Conform contractului, data de finalizare a lucrărilor e august 2021. Totuși, dacă lucrătorii se țin de noul grafic, și totul merge așa cum s-a stabilit, locuitorii de pe Valea Ghinzii s-ar putea bucura mult mai repede de condiții normale de trai.

„Astfel, dacă vremea ne va permite, conform graficului stabilit, în această toamnă vom avea asfalt în zona de case de pe strada Valea Ghinzii – mai devreme cu un an față de planul inițial al proiectului. Am insistat pe acest calendar pentru ca locuitorii de pe Valea Ghinzii să nu mai fie nevoiți să mai treacă încă o iarnă fără asfalt, ci în condiții civilizate, așa cum este normal într-un oraș modern”, a subliniat Cristian Niculae.

Mai mult, acesta a promis că se va ține de graficul de asfaltare a tuturor străzilor de pământ din municipiu, în termen de cinci ani de zile.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...