16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Vești bune pentru Spitalul Județean: „Curg” banii din partea primăriilor din județ

Spitalul Județean de Urgență Bistrița ARE nevoie de finanțe, odată cu creșterea prețurilor. Pe lângă primăriile PSD, și alții vor vota azi sau mâine alocarea de fonduri către SJUB.

Prețurile la utilități au explodat. Acest lucru afectează inclusiv Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

În cadrul unei emisiuni Bistrițeanul LIVE, managerul Gabriel Lazany a explicat CÂT din buget va aloca pentru plata facturilor utilităților.

DEZASTRU! Spitalul Județean va plăti peste 25% din buget pe gaz și curent. Gazul se scumpește cu 300%

Dezamăgiți de modul în care Guvernul Cîțu a împărțit banii din fondul de rezervă pentru echilibrarea bugetelor locale, primarii PSD din județ au decis să-și doneze banii spitalului.

Primăriile PSD dau Spitalului Județean banii alocați de Guvern

Managerul Gabriel Lazany declara zilele trecute că încă nu primise niciun ban.

Am văzut promisiunile, dar nu am văzut niciun ban încă. Așteptăm și sperăm să se țină de cuvânt. Eu oricum am trimis adrese către toate primăriile. Vedem ce va fi”, declara săptămâna trecută managerul SJUB.

„CURG” banii spre spital

Consiliul Local al comunei Ciceu Giurgești a votat DEJA direcționarea a 10.000 de lei către SJUB.

Consilierii comunei Căianu Mic vor vota în luna noiembrie.

În ședința de Consiliu Local din noiembrie vom vota direcționarea fondurilor către Spitalul Județean de urgență Bistrița”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Paul Știr.

Și primăriile care NU sunt conduse de primari PSD doresc să ajute spitalul. 

Azi avem ședința de CL. Aștept să văd cu ce propuneri vin consilierii. Nu am stabilit încă ce facem cu banii primiți. Aștept propuneri din partea consilierilor”, a declarat, pentru Bistrițeasnul.ro, Sorin Avram (PNL), primarul comunei Leșu, care a primit de la Guvern 300.000 de lei.

Noi am direcționat banii primiți de la Guvern spre alte proiecte. Am cerut mai mulți decât ni s-au alocat. Așa că i-am folosit pentru proiectele care le avem în derulare. Dar dacă de la Consiliu Județean vom primi tot așa, o sumă mai mică, de 5.000 de lei, ca altădată, aia am putea să o donăm spitalului”, a declarat Sorin Hognogi (PNL), primarul comunei Spermezeu, care a primit de la Guvern 300.000 de lei.

Noi nu am primit niciun ban de la Guvern. ZERO. Prefectul ne-a spus că NU știe ce s-a întâmplat. Așa că acum ne descurcăm cum putem. Le mulțumim mult mai marilor noștri. Dacă primeam și noi bani de la Guvern, probabil că am fi ajutat și noi spitalul. Așa, comuna Cetate NU există pentru Guvernul PNL, decât atunci când au nevoie de noi pentru alegeri!”, a declarat primarul comunei Cetate, Lucian Tarniță (PNL).

Noi ajutăm spitalul din Năsăud. Avem spitalul aici, care preia pacienți COVID. Avem o sumă pe care o alocăm anual, iar acum am prins un super proiect. Am vorbit chiar și cu alți primari din zonă să direcționeze și spre acest spital bani. Așteptăm și noi să vedem”, a declarat Dorin Vlașin (PNL), primarul orașului Năsăud, care a primit 800.000 de lei de la Guvern.

În 28 avem ședința de rectificare de Buget. Am propus să acordăm un sprijin financiar de 50.000 de lei spitalului. Asta mai ales că ne-a și trimis adresă că au nevoie, odată cu scumpirea gazului și a curentului”, a declarat primarul comunei Șieu Măgheruș, Sorin Mititean (PNL).

Am discutat deja ce vom face cu banii și i-am direcționat și spre proiecte. Dar am decis să alocăm și 10.000 de lei spitalului din Bistrița. Astăzi avem ședința în care vom aproba alocarea acestei sume”, a declarat Grigore Țiolan (PNL), primarul comunei Feldru.

În faza aceasta în care ne aflăm nu putem promite nimic. Avem moștenire niște datorii și așteptăm sentința. Vedem dacă vom putea folosi din banii primiți de la Guvern să alocăm și ceva spitalului, sau va trebui să mai punem bani să ne plătim datoriile. Dar ținem cont și când vom putea, vom ajuta și noi”, a declarat Octavian Cicșa (PNL), primarul comunei Ilva Mare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.