21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO: A nins ca-n povești azi-noapte în Tihuța!

Peisaj de basm și o ninsoare ca-n povești, azi-noapte în Tihuța. Ziua de Moș Nicolae a adus bucurie celor de la munte, pe când în Bistrița s-a lăsat doar cu ploaie.

În weekend, cei ce doreau să se bucure de zăpadă la noi în județ au putut-o găsi doar pe creste. La altitudini de 1.200 metri, doar ici-colo câte un petec de omăt.

 

Mihai Bălan, meteorologul bistrițean anunța o săptămână cu prea puține precipitații specifice iernii. Aseară însă, în ziua de Sfântul Nicolae, cei din Pasul Tihuța au avut parte de o ninsoare ca-n povești. La ora 22.00, fulgii de nea cădeau într-o veselie, acoperind pământul.

Frontul rece, cum ştie el mai bine..Dacă în zonele joase, avem ploi, alta este atmosfera la altitudine.. Astfel, enunțam ieri, că spre seară, vom avea precipitații mixte în zonele submontane iar la munte, mai ales ninsori.. 

Pasul Tihuța, ora 22:00” a scris meteorologul pe pagina de Facebook:

La Bistrița doar a plouat, iar, conform Meteo BN, nu vom vedea fulgi de zăpadă prea curând.

”Prognoză BN pentru miercuri 7.12

Vremea va fi în general închisă în județ, însă probabilitatea de precipitații, ploi sau trecător, mixte, în zonele joase de relief va fi redusă. La munte, izolat, sunt posibile fulguieli trecătoare.

Temperaturile maxime, mai scăzute față de cele de ieri, vor fi cuprinse, în general, între 2 si 5°C iar cele minime ale dimineții vor scadea spre 0°C in depresiuni si spre +2°C la podiş.

La Bistrița, vremea va fi în general inchisă şi aici, cu şanse mici să vedem soarele, vântul va sufla moderat iar maxima zilei va atinge 4°C. Condițiile de precipitații vor fi reduse iar minima dimineții va aluneca spre 1°C” a scris Mihai Bălan.

Mai mult, în weekend ne-am putrea bucura de..primăvară.

Semnale de ninsori, în zonele joase, de marțea viitoare încolo. Voi detalia pe pagină, la final de săptămână! Până atunci, vine primăvara în weekend!” a transmis meteorologul.

Sursă foto/video – ONG Meteo.BN

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...