22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

VIDEO: Adio, mirosuri pestilențiale! Avem șanse să primim o stație de odorizare de 6 milioane de euro!

Ani de zile bistrițenii au fost terorizați de mirosurile pestilențiale care năvăleau peste oraș, în fiecare vară, dinspre stația de epurare. De acum, totul va fi istorie: Aquabis a solicitat o stație de odorizare de 6 milioane de euro, cum nu mai există în România decât într-un singur loc!

Problema este parțial rezolvată, a subliniat Ioan Șandru, directorul Aquabis, astăzi, în matinalul difuzat de Bistrițeanul.ro. „Dacă aprobă cei de la Comisia Europeană investițiile, așa cum le-am propus noi, problema va fi în totalitate rezolvată”.

Ioan Șandru a explicat că mirosurile insuportabile erau degajate, în ultimii ani, atunci când nu mai funcționau instalațiile de deshidratare a nămolului care rezultă în urma procesului tehnologic.

Este vorba de o instalație în valoare de 500.000 de euro pe care Aquabis o deține, este nouă, să sperăm că nu vom avea probleme cu ea. Mirosuri urâte pot să apară și atunci când un agent economic deversează în canalizare ceea ce nu trebuie, și îți dă peste cap tot procesul tehnologic…”, a mai argumentat Ioan Șandru.

O mare încărcare organică în canalizare provoca, de asemenea, pe vremuri, mari probleme la stația de epurare. Așa s-a întâmplat cu cei de la Salix, nu des, dar suficient să deverseze reziduuri o dată la câteva luni pentru ca instalația să se dea peste cap – a mai punctat directorul Aquabis.

Stația a fost modernizată, de anul trecut nu au mai fost probleme, s-a pus în funcțiune și noua stație de deshidratare. „Noi sperăm să acoperim toate construcțiile, bazinele de aerare și decantoarele și să punem în funcțiune o instalație de odorizare. Costă 6 milioane de euro, este totul prins la capitolul investiții. În momentul de față, doar Constanța mai are o asemenea instalație de odorizare, spre Mamaia…”, a mai spus Ioan Șandru.

Nu este cazul să ne imaginăm că atmosfera în oraș va fi parfumată. Însă cu o asemenea instalație de odorizare, în Bistrița vor fi înlăturate cu totul mirosurile neplăcute care persistau în anii trecuți zile întregi.

Dacă ați ratat emisiunea de dimineață, pe pagina de Facebook Bistrițeanul.ro – o puteți urmări mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F664015084026219%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...