1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

FOTO/VIDEO: Aproape 150 de copii rămași pe drumuri, după ce un incendiu violent le-a distrus casele

Tragedie fără margini, în urma unui incendiu devastator. Zeci de case au ars și sute de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului, în mijlocul iernii. Aproape 150 de copii așteaptă o soluție ca să poată trece cu bine peste această nenorocire.

Zeci de pompieri și voluntari au intervenit azi-noapte la un incendiu. Focul a pornit de la efectul termic produs de burlanul metalic de fum neizolat termic față de materialele combustibile. Vremea a favorizat extinderea cu repeziciune a focului, care a cuprins imobil după imobil.

După cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Cu toate acestea, un echipaj a rămas în zonă pe tot timpul nopții, pentru a se asigura că nu se reaprinde vreun focar.

Seara trecută, la ora 20:32, pompierii militari din cadrul subunității din Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuințele comunității de romi, din cartierul Șumuleu al municipiului reședință de județ. Imediat, la fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Având în vedere amploarea incendiului, forțele de intervenție au fost suplimentate, astfel încât 70 de pompieri militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc și SVSU Ciceu, Păuleni-Ciuc, Frumoasa, Sâncrăieni au intervenit, timp de aproape 5 ore, cu 8 autospeciale de stingere, pentru lichidarea incendiului, care a afectat în jur de 20 de locuințe din lemn, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, reușindu-se stingerea în totalitate a acestuia, la ora 01:15” a transmis ISU Harghita.

Din fericire, mobilizarea exemplară a salvatorilor a dus la salvarea tuturor persoanelor, dar și a numeroase bunuri în valoare de 400.000 de lei.

Sute de persoane și-au pierdut astfel casele. Dacă unii s-au cazat la rude, ”252 de persoane, din care 141 de copii, 107 adulți și 4 femei gravide, au fost transportate și cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat bunuri de strictă necesitate: mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, încălțăminte, cu sprijinul autorităților locale, armatei, spitalului și a altor instituții și, nu în ultimul rând, prin mobilizarea exemplară a populației.

Comitetul pentru Situații de Urgență a județului Harghita s-a întrunit într-o ședință pentru a căuta soluții pentru sprijinirea victimelor incendiului.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=V-cr2-Ew63U&feature=emb_logo” loop=”no” muted=”no” /]

FOTO/VIDEO – ISU Harghita

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...