4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

VIDEO – Bistrița-Năsăud: Zeci de utilaje în teren, circulație în condiții de iarnă!

Pasul Tihuța a fost închis azi-noapte din cauza ninsorii și a viscolului. Bistrița-Năsăud se află sub cod galben și portocaliu de ninsoare și viscol: Zeci de utilaje în teren, drumuri cu zăpadă, circulație în condiții de iarnă.

Județul nostru se află, până azi la ora 15.00, sub cod galben și portocaliu de ninsori abundente și viscol.

Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu de ninsori abundente!

Din cauza precipitațiilor intensificate pe partea județului Suceava, azi-noapte, traficul în Pasul Tihuța a fost restricționat.

Circulația rutieră este oprită, pentru toate categoriile de autovehicule, pe DN 17, în Pasul Tihuța, între localitatea Poiana Stampei (Suceava) și Mureșenii Bârgăului (Bistrița-Năsăud), din cauza ninsorii abundente, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze. Mai multe autotrenuri nu pot înainta din cauza carosabilului alunecos” a fost anunțul autorităților sucevene azi-noapte.

La această oră, zeci de utilaje în teren în BN. Circulație în condiții de iarnă

  • Situația Drumurilor Naționale

Pasul Tihuța este deschis circulației. Nu există blocaje în trafic sau drumuri naționale închise, la noi în județ. Numai în Pasul Tihuța am acționat cu 350 tone de antiderapant. Și pe zona Piatra Fântânele am suplimentat utilajele, având acolo 13 autobasculante. Se circulă peste tot, în condiții de iarnă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Alexandru Slavita, șef Serviciul Drumuri Naționale.

De la miezul nopții, 33 de utilaje au intervenit cu antiderapant pe DN15A, DN17, DN17C și DN17D.

  • Situația drumurilor județene

Un cititor Bistrițeanul.ro a transmis imagini de pe Vale Ilvelor, cu drumurile înzăpezite.

Nu avem blocaje în trafic, nici drumuri închise. De la ora 12.00 avem utilaje în teren, pe toate tronsoanele de drum. În aceste momente avem 16 utilaje care acționează și patru sunt la încărcat.

Zona Ilvelor este pe cod portocaliu de ninsori și viscol. Avem cinci utilaje pe acea zonă. Ninge neîntrerupt și bineînțeles că se circulă în condiții de iarnă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ciprian Ceclan Oprea, șef Direcția Drumuri Județene din cadrul CJ BN.

Un camion însă a fost nevoit să „se dea din drum”, deoarece nu mai putea înainta, pe Valea Ilvelor, înainte de intersecția spre Strâmba. Conform lui Ciprian Ceclan, zona aferentă Strâmba are două utilaje alocate.

  • Bistrița și localitățile componente

În municipiu și localitățile componente nu s-au semnalat probleme în trafic.

”De la miezul nopții avem 15 utilaje care curăță drumurile din Bistrița și localitățile componente. La noi a fost lapoviță și ninsoare, așa că nu au fost blocaje în trafic sau drumuri închise” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul DSP Bistrița, Ioan Crețiu.

Conform acestuia, până la ora 10.00 au fost împrăștiate 46 de tone de sare.

TELEFOANE UTILE

Probleme în trafic din cauza zăpezii/poleiului/gheții ? 
  • pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile județene: tel. 0723742629 – Ciprian Celan – Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;
  • pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404.
  • Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005
  • În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.