7.4 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 16, 2021

VIDEO – Bursa elevilor din Galații Bistriței a fost majorată de la 50 la 150 de lei. Alte proiecte, demarate de echipa primarului Vasile Vermeșan

Vasile Vermeșan, noul primar din Galații Bistriței a fost prezent în studioul Bistrițeanul Live, povestind despre drumul care l-a purtat spre funcția de primar, dar și despre proiectele pe care vrea să le pună în aplicare în comună.

Vasile Vermeșan a fost viceprimar vreme de aproape trei ani și jumătate, până în decembrie 2019. A renunțat la funcție și s-a întors în mediul privat pentru o vreme. După alegerile din toamna lui 2020 a revenit în administrație publică, cucerind fotoliul de primar în Galații Bistriței.

Vasile Vermeșan a explicat că va continua munca administrativă a fostului primar – Vasile Găurean, unul dintre cei mai longevivi primari care a stat la cârma primăriei din Galații Bistriței 7 mandate.

Am început și lucruri noi, pentru că vrem să continuăm dezvoltarea comunei Galații Bistriței. Cel mai important lucru este ca oamenii să fie mulțumiți de activitatea mea și a colegilor mei din primărie”, a spus Vasile Vermeșan.

Vasile Vermeșan a explicat că primăria asigură câte o mască pe zi fiecărui elev din comună, toți fiind prezenți la școală fizic. Administrația a achiziționat și 30 de tablete pentru școala online, anul trecut în decembrie. A cumpărat și școala 30 de tablete, au primit și de la ISJ tablete, așa că fiecare copil care avea nevoie a primit tabletă.

Am făcut și un proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii IT la Școala gimnazială Grigore Herinean și școlile aparținătoare. Este în valoare de aproape 450.000 de lei, bani din care se vor cumpăra laptopuri, proiectoare pentru sălile de clasă, tablă interactive, dar și câteva tablete, diferența de tablete astfel încât fiecare copil din Galații bistriței să aibă tabletă, să nu apeleze la resurse proprii”, a mai explicat primarul Vasile Vermeșan.

Acesta s-a referit și la felul în care se gestionează gunoaiele în localitate, subliniind că ar fi necesare niște camere de supraveghere. În acest fel ar fi mai ușor să identifice pe cei care aruncă mai ales noaptea gunoaiele în anumite zone din Galații Bistriței.

Mi-am propus anul acesta să derulez mai multe proiecte. Chiar zilele trecute am fost la București, la Compania Națională de Investiții, unde am depus o solicitare de finanțare pentru proiectul de modernizare a tuturor străzilor din comună. E vorba de 5,5 kilometri de străzi. În decembrie am depus de asemenea o solicitare de finanțare pentru o sală de sport în incinta școlii gimnaziale din Galații Bistriței. Mai avem un proiect la CNI pentru construirea unui cămin cultural în Herina. Acesta se află în faza de licitație”, a mai precizat Vasile Vermeșan.

Vasile Vermeșan a explicat că a demarat și elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea căminului cultural din Dipșa. Se va da drumul unei noi axe de finanțare pe fonduri europene, iar administrația locală din Galații Bistriței vrea să fie pregătită.

De asemenea, primarul Vasile Vermeșan își dorește modernizarea drumurilor agricole. Motiv pentru care se reface studiul de fezabilitate existent, adăugându-se câteva noi tronsoane de drumuri agricole. În Galații Bistriței este în construcție și o nouă capelă, iar cei din Consiliul Local au vrut să-i sprijine și pe elevii din localitate. Astfel, bursa elevilor a fost majorată de la 50 la 150 de lei.

Alte detalii despre proiectele din Galații Bistriței puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/RJS8XnbVeZ0″ aspect_ratio=”882:496″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...