13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO – Bursa elevilor din Galații Bistriței a fost majorată de la 50 la 150 de lei. Alte proiecte, demarate de echipa primarului Vasile Vermeșan

Vasile Vermeșan, noul primar din Galații Bistriței a fost prezent în studioul Bistrițeanul Live, povestind despre drumul care l-a purtat spre funcția de primar, dar și despre proiectele pe care vrea să le pună în aplicare în comună.

Vasile Vermeșan a fost viceprimar vreme de aproape trei ani și jumătate, până în decembrie 2019. A renunțat la funcție și s-a întors în mediul privat pentru o vreme. După alegerile din toamna lui 2020 a revenit în administrație publică, cucerind fotoliul de primar în Galații Bistriței.

Vasile Vermeșan a explicat că va continua munca administrativă a fostului primar – Vasile Găurean, unul dintre cei mai longevivi primari care a stat la cârma primăriei din Galații Bistriței 7 mandate.

Am început și lucruri noi, pentru că vrem să continuăm dezvoltarea comunei Galații Bistriței. Cel mai important lucru este ca oamenii să fie mulțumiți de activitatea mea și a colegilor mei din primărie”, a spus Vasile Vermeșan.

Vasile Vermeșan a explicat că primăria asigură câte o mască pe zi fiecărui elev din comună, toți fiind prezenți la școală fizic. Administrația a achiziționat și 30 de tablete pentru școala online, anul trecut în decembrie. A cumpărat și școala 30 de tablete, au primit și de la ISJ tablete, așa că fiecare copil care avea nevoie a primit tabletă.

Am făcut și un proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii IT la Școala gimnazială Grigore Herinean și școlile aparținătoare. Este în valoare de aproape 450.000 de lei, bani din care se vor cumpăra laptopuri, proiectoare pentru sălile de clasă, tablă interactive, dar și câteva tablete, diferența de tablete astfel încât fiecare copil din Galații bistriței să aibă tabletă, să nu apeleze la resurse proprii”, a mai explicat primarul Vasile Vermeșan.

Acesta s-a referit și la felul în care se gestionează gunoaiele în localitate, subliniind că ar fi necesare niște camere de supraveghere. În acest fel ar fi mai ușor să identifice pe cei care aruncă mai ales noaptea gunoaiele în anumite zone din Galații Bistriței.

Mi-am propus anul acesta să derulez mai multe proiecte. Chiar zilele trecute am fost la București, la Compania Națională de Investiții, unde am depus o solicitare de finanțare pentru proiectul de modernizare a tuturor străzilor din comună. E vorba de 5,5 kilometri de străzi. În decembrie am depus de asemenea o solicitare de finanțare pentru o sală de sport în incinta școlii gimnaziale din Galații Bistriței. Mai avem un proiect la CNI pentru construirea unui cămin cultural în Herina. Acesta se află în faza de licitație”, a mai precizat Vasile Vermeșan.

Vasile Vermeșan a explicat că a demarat și elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru reabilitarea căminului cultural din Dipșa. Se va da drumul unei noi axe de finanțare pe fonduri europene, iar administrația locală din Galații Bistriței vrea să fie pregătită.

De asemenea, primarul Vasile Vermeșan își dorește modernizarea drumurilor agricole. Motiv pentru care se reface studiul de fezabilitate existent, adăugându-se câteva noi tronsoane de drumuri agricole. În Galații Bistriței este în construcție și o nouă capelă, iar cei din Consiliul Local au vrut să-i sprijine și pe elevii din localitate. Astfel, bursa elevilor a fost majorată de la 50 la 150 de lei.

Alte detalii despre proiectele din Galații Bistriței puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/RJS8XnbVeZ0″ aspect_ratio=”882:496″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...