8.7 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

GRAV: Propunerea politică a lui Turc la șefia Antidoping ar putea aduce României sancțiuni grave

Ioan Turc anunța ieri validarea, de către PNL, a lui Adrian Crișan la șefia Agenției Antidoping. Acest lucru s-ar putea să aibă consecințe grave. Mai exact, României i s-ar putea interzice participarea la competiții sportive internaționale.

PNL BN a propus, la începutul lunii ianuarie, pe campionul la tenis de masă, Adrian Crișan, pentru șefia Agenției Naționale Anti Doping.

Încă de pe atunci se anunța că acest lucru nu ar corespunde cerințelor Federației Mondiale Anti-doping, care nu tolerează imixiunea politică și, astfel, această propunere ar putea avea grave consecințe.

Totuși, ieri, Ioan Turc anunța că Biroul Politic Național al PNL l-a validat pe Crișan pentru această funcție.

Astăzi, presa națională e plină de articole ce avertizează că România ar putea fi grav sancționată din cauza acestei validări.

Numirea unui președinte la ANAD încalcă principiul independenței politice întrucat liderul unei filiale politice desemnează persoana care urmează să ocupe fotoliul de secretar de stat ca urmare a rezultatelor pozitive ale partidului pe care îl reprezintă. Numirea unui nou președinte la ANAD încalcă termenul de numire a președintelui întrucat președintele acestei Agenții are un mandat de 5 ani. (…) În 2018, după scandalul în care laboratorul antidoping de la București a fost implicat, Organizația Mondială Antidoping (WADA) l-a validat pe actualul președinte ANAD, Cristian Balaj pentru un mandate de 5 ani. Ingerința politică și încălcarea legii duc la încălcarea flagranta a principiilor de funcționare a WADA, fapt care va reclama acest caz spre analiză a situației. În cazul în care WADA va constata încălcarea acestor principii, România riscă să fie exclusă din toate competițiile sportive internaționale. (…) Clasa politică poate aprinde fitilul către un butoi cu pulbere a carui explozie va afecta întreg sportul din România.” scrie 100sport.ro.

Mai mult, prin această numire, dacă va fi validată, România ar putea avea soarta Rusiei.

Preşedintele PNL Bistriţa nu cred că are de unde să cunoască angajamentele României la nivel mondial, nu are de unde să ştie ce înseamnă această conformitate care se pierde imediat dacă WADA stabileşte că a avut loc o ingerinţă politică. În momentul în care ne dispare conformitatea, avem soarta Rusiei și știți ce a pățit Rusia, deși e un colos în comparație cu România. Mai exact, dacă pierdem conformitatea, sportivii noştri nu mai participă la nicio competiţie majoră – jocuri olimpice, campionat mondial, campionat european! Și nici nu mai avem voie să organizăm niciun eveniment sportiv internaţional„, a declarat Balaj la TelekomSport, conform gsp.ro.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...