2.1 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

VIDEO: Când vor fi asfaltate străzile din Maieru?

Una dintre problemele locuitorilor din Maieru este, între altele, și asfaltarea străzilor din localitate. Ce răspuns le oferă primarul Vasile Borș:

Ce așteptări au locuitorii din Maieru, în 2020? „Măierenii așteaptă să termin cu asfaltarea”, a recunoscut primarul Vasile Borș, invitat la emisiunea Direct în problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro.

Avem în administrare 114 străzi în Maieru. Prin intermediul a trei programe pe fonduri europene, fonduri guvernamentale, PNDL, străzile din Maieru vor fi asfaltate în proporție de 90% până spre finalul acestui an”, a precizat Vasile Borș.

Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de euro. Pentru ulițele sau străduțele lăturalnice care nu vor fi acoperite de cele trei programe se vor găsi bani din bugetul local. 

Drumul din Arinete dă bătăi de cap administrației locale. Sunt câteva familii în zonă care nu au acces cu mașina să-și transporte lemne. Nu este posibil nici accesul cu mașină mică – a explicat primarul Vasile Borș.

Cei mai mulți dintre localnicii din zonă sunt de acord să facem drum acolo. Cu excepția a două, trei familii. Nu aș vrea să facem abuziv un drum în zonă. Am demarat negocieri cu famiile respective. S-a modificat legea exproprierii, va fi posibil să plătim din bugetul local pentru terenul pe care facem drumul”, a precizat Vasile Borș.

Oamenii așteaptă să se finalizeze și asfaltarea trotuarelor. „Probabil va mai dura totul un an. Până spre finalul anului 2020 cele mai multe străzi vor fi asfaltate”, a promis primarul.

Alte detalii despre problemele administrative din Maieru puteți descoperi urmărind emisiunea, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F167476898007453%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...