-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

VIDEO: Ce surprize le pregătește Paul Știr localnicilor din Căianu Mic, pentru următorii patru ani

Un dispensar ultramodern, internet gratuit, dar și 32.000 de măști pentru elevii și copiii din Căianu Mic. Sunt doar câteva dintre ultimele realizări cu care se poate mândri administrația locală coordonată de Paul Știr. Ce surprize le pregătește Paul Știr localnicilor din Căianu Mic în următorii patru ani:

Pe lângă infrastructura educațională – una dintre prioritățile administrației coordonate de primarul Paul Știr – s-a lucrat în ultimii patru ani și la infrastructura rutieră. „S-a muncit foarte mult la proiectul referitor la asfaltarea celor 46 de străzi, din care s-au finalizat 40”, a amintit primarul Paul Știr.

Sănătatea a fost o altă prioritate pentru Primăria din Căianu Mic. S-a investit mult și în campaniile de sănătate, campaniile de depistare și combatere a unor boli sau campanii de donare de sânge… „Am primit o donație – o mașină de la o instituție din București cu care ne deplasăm pe teren acolo unde este nevoie, se fac anchete sociale cu ajutorul ei”, a mai spus Paul Știr.

Primarul din Căianu Mic a vorbit și despre dispensarul medical ultramodern recent inaugurat în comună. Aici funcționează două cabinete de medicină de familie și un cabinet stomatologic. Modernizarea dispensarului a fost posibilă grație finanțării de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

La etajul clădirii, Paul Știr vrea să amenajeze un laborator pentru consultații mai complexe și analize pentru diferite afecțiuni. „Ar fi vorba de o mini-clinică unde oamenii să poată veni de două-trei ori pe săptămână, să le fie prelevate anumite probe. Această investiție va deservi practiv întreaga Valea Țibleșului”, a mai spus Paul Știr.

Paul Știr a amintit și de recenta investiție care plasează comuna Căianu Mic între cele care oferă internet gratuit cetățenilor de aici. „Este o investiție cu care poate nu suntem chiar atât de familiarizați, este o investiție mai smart, ca să spunem așa… E o investiție utilă, deși unii au spus că e inutil”, a remarcat Paul Știr.

Acesta a recunoscut că i s-a spus că-și pierde timpul cu internetul, pentru că bătrânii de la țară nu vor sta cu smartphone-ul pe trotuar ca să folosească wi-fi gratuit. „Nu trebuie să-i subestimăm niciodată pe cei mai în vârstă. Nici nu vă puteți imagina câte persoane de la țară știu prea bine să folosească un smartphone. Mulți au și facebook, pentru că așa țin legătura mai ușor cu copiii pelcați prin țară sau străinătate…”, a remarcat Paul Știr.

Proiectul cu finanțare europeană – prin programul WiFi4 EU – oferă internet de înaltă calitate cu ajutorul unor puncte de acces Wi-Fi, gratuit instalate în zonele publice de pe raza localităților Căianu Mic, Căianu Mare, Dobric și Ciceu-Poieni.

Cum a început școala la Căianu Mic ?

Ca în pandemie. A fost un început de an școalar atipic. Cum nici eu n-am crezut vreodată că voi avea un asemenea început de an școlar. Eram obișnuit în fiecare an să merg cu eșarfa tricoloră să particip la festivitățile de deschidere… Anul acesta nu a mai fost așa. A fost cam trist. N-am avut decât de pus în aplicare măsurile transmise de autorități”, a mărturisit Paul Știr.

Primăria din Căianu Mic a achiziționat 32.000 de măști pentru elevii care învață în Căianu Mic, 20.000 de măști de dimensiuni normale, dar și 12.000 de măști mai mici, cu figurine.

S-au pus la dispoziție toate resursele financiare și materiale (materiale curățenie, materiale dezinfecție, servicii profesionale de dezinfecție, măști, dotări aparatură, material lemnos pentru iarnă) necesare pentru desfășurarea procesului educațional în cele mai bune condiții.

De asemenea, anul acesta, la fel ca în anii trecuți, Primăria din Căianu Mic asigură transportul gratuit al elevilor. Pentru îmbunătățirea serviciului de transport, pe lângă cele două microbuze din proprietatea Primăriei Căianu Mic, am achiziționat suplimentar servicii de transport ce vor fi prestate cu ajutorul unui autocar de capacitate mare.

Parcul industrial care se pregătește în Căianu Mic nu a fost doar o fumigenă de campanie electorală, a mai spus Paul Știr, care a trecut în revistă și proiectele cu care se pregătește pentru un nou mandat.

Despre strategia de viitor, introducerea gazului în Căianu Mic și alte surprize pe care le pregătește Paul Știr în următorii 4 ani, aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/y-ZsfkJWE_Q” /]

(Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: