13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

VIDEO: Daniel Suciu și PSD, împotriva autonomiei teritoriale a maghiarilor!

Deputatul Daniel Suciu (PSD) a vorbit de la tribuna Parlamentului despre proiectul legislativ care permite autonomia teritorială a maghiarilor în România. Scurt, simplu și sec: împotrivă!

PSD și UDMR nu mai sunt chiar pe aceeași lungime de undă. Partidul aflat la guvernare s-a declarat împotriva proiectului legislativ care permite autonomia teritorială a maghiarilor în România, iar una dintre portavoci a fost deputatul bistrițean Daniel Suciu, care și-a exprimat punctul de vedere de la tribuna Parlamentului:

„Inițiatorul acestui proiect legislativ, domnul Culcea, spunea că românii și maghiarii în acest an nu ar avea ce să sărbătorească. Vreau să fac o mențiune simplă: România este formată și din români și din maghiari și din cele 18 minorități recunoscute, 19 cu reprezentare parlamentară. A face această distincție, români – maghiari, și lăsând la o parte ceilalți români de etnii diferite cred că este o greșeală. (…) O să vă spun cât de simplu, cât de sec se poate, că grupul parlamentar al PSD nu va vota acest proiect de lege. (…) Astăzi, putem să respingem un proiect de lege fără să afectăm prin discursuri, prin luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, o relație normală între majoritate și minoritate, fie parlamentară sau etnică. Stimați colegi de la UDMR, aveți toată prețuirea, toată colaborarea noastră, a celor de la PSD, dar răspunsul nostru astăzi, pe acest proiect de lege, este nu”.

[arve url=”https://www.facebook.com/dani.suciu.503/videos/10155930081511117/” /]

Daniel Suciu a primit aplauze din partea colegilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.