8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

VIDEO: Daniel Suciu și PSD, împotriva autonomiei teritoriale a maghiarilor!

Deputatul Daniel Suciu (PSD) a vorbit de la tribuna Parlamentului despre proiectul legislativ care permite autonomia teritorială a maghiarilor în România. Scurt, simplu și sec: împotrivă!

PSD și UDMR nu mai sunt chiar pe aceeași lungime de undă. Partidul aflat la guvernare s-a declarat împotriva proiectului legislativ care permite autonomia teritorială a maghiarilor în România, iar una dintre portavoci a fost deputatul bistrițean Daniel Suciu, care și-a exprimat punctul de vedere de la tribuna Parlamentului:

„Inițiatorul acestui proiect legislativ, domnul Culcea, spunea că românii și maghiarii în acest an nu ar avea ce să sărbătorească. Vreau să fac o mențiune simplă: România este formată și din români și din maghiari și din cele 18 minorități recunoscute, 19 cu reprezentare parlamentară. A face această distincție, români – maghiari, și lăsând la o parte ceilalți români de etnii diferite cred că este o greșeală. (…) O să vă spun cât de simplu, cât de sec se poate, că grupul parlamentar al PSD nu va vota acest proiect de lege. (…) Astăzi, putem să respingem un proiect de lege fără să afectăm prin discursuri, prin luări de cuvânt de la tribuna Parlamentului, o relație normală între majoritate și minoritate, fie parlamentară sau etnică. Stimați colegi de la UDMR, aveți toată prețuirea, toată colaborarea noastră, a celor de la PSD, dar răspunsul nostru astăzi, pe acest proiect de lege, este nu”.

[arve url=”https://www.facebook.com/dani.suciu.503/videos/10155930081511117/” /]

Daniel Suciu a primit aplauze din partea colegilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: