16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

S-a semnat un nou contract pentru rețele apă-canal în Bistrița-Năsăud!

Continuă demersurile pentru racordarea cetățenilor din Bistrița-Năsăud la rețele apă-canal. Astăzi, la Consiliul Județean, s-a semnat contractul pentru lotul 3: Salva – Telciu.

„Aștept de foartă multă vreme aceste evenimente – semnarea oficială a contractului de lucrări pentru lotul 3 din fostul contract de lucrări 6. În ultimele săptămâni am semnat lotul 2, mai avem în contestație lotul 1. CNSC are termen 19 aprilie, deci săptămâna viitoare vom avea un răspuns. Lotul 3 se referă la lucrări în două comune, Salva și Telciu, 5 km de rețea de alimentare cu apă în comuna Telciu cu 750 de racorduri și, de asemenea, aproape 11 km de rețea de canalizare în comuna Salva cu aproximativ 450 de racorduri”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Valoarea acestui contract este 7 milioane de euro. Odată cu finalizarea acestor lucrări, 98% din populația județului va avea acces la rețele de apă, iar 75% – la rețele de canalizare. În paralel se lucrează la ranforsări pe DN17C și DN17D, astfel că președintele Consiliului Județean speră ca până la finalul mandatului populația județului să beneficieze de apă și canalizare și să circule în condiții cât mai bune pe drumurile din Bistrița-Năsăud.

„Mă bucur că lucrarea  fost câștigată de o companie serioasă care are o filială și în Bistrița-Năsăud cu sediul central al companiei la Cluj”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

Licitația a fost câștigată de SC ARL Cluj, iar beneficar este Aquabis SA.

În urmă cu două săptămâni a fost semnat și contractul pentru lotul 2.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.