20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

VIDEO: De ce vrea Nicolae Moldovan încă un mandat de primar, la Beclean: „Este proiectul meu prioritar”

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan a vorbit despre investițiile care se derulează în Beclean. 

Toată infrastructura trebuie pusă la punct, în satul de vacanță de la Figa. Pentru că oamenii au venit și și-au investit aici economiile. Nu au fost puține. S-au investit aproape 10 milioane de euro din surse private în facilitățile de cazare. Ceea ce înseamnă că noi, ca administrație trebuie să le oferim toată infrastructura. Și am reușit”, a precizat primarul Nicolae Moldovan.

25 de șantiere, la această oră, în Beclean

În zona Băilor Figa nu mai sunt probleme cu curentul electric și nici cu gazul. Printr-un proiect PNDL s-a reușit și asfaltarea în zonă. Urmează introducerea iluminatului public cu leduri.

Proiectul a început deja cu drumul de legătură DJ 172 – Beclean Figa.  Pe 2 kilometri au fost deja montate cablurile necesare. Urmează lampadarele, mai spre toamnă. Fiecare alee din satul de vacanță va trebui electrificată”, a mai spus Nicolae Moldovan.

Acesta a mai subliniat că, practic, tot orașul Beclean va fi electrificat. E vorba de încă 48 de kilometri.

Vor fi 50 de kilometri de cabluri îngropate și cam 1000 de lampadare noi și leduri. „Vorbim de un proiect la nivelul anilor 2020-2022, în care totul va fi gestionat SMART. Vom avea fișe în fiecare zi cu consumul fiecărui led, cu întreruperi, cu valoarea consumului folosit. Se va putea interveni printr-un soft special care va putea dirija diferit fiecare stradă, chiar și la trecerea mașinilor sau a cetățenilor prin zonă…

Estimăm o economie de 50%. În următorii 5 ani de zile nu va fi nevoie decât de mentenanță și întreținerea efectivă a sistemului… Vorbim și de o dispersare uniformă. Tot la 45 de metri, cu o anumită toleranță, se va amplasa câte un stâlp. Și în centru, și pe străzile mici, și în localitățile componente”, a mai explicat Nicolae Moldovan.

Investiția se ridică la 4 milioane de euro, prin fonduri europene, și presupune inclusiv angajarea a 100 de oameni, în următoarea perioadă.

Care este proiectul prioritar pentru primarul din Beclean

Primarul Nicolae Moldovan a vorbit și despre depoul care va depozita cele 8 autobuze electrice, dar și despre centura Becleanului.

Este un proiect prioritar pentru mine. De aceea și candidez pentru încă un mandat… Ca să rezolv această problemă… Ni s-a dat aprobarea să derulăm proiectul prin fonduri europene”, a spus primarul din Beclean. Edilul a transmis că speră ca licitația pentru varianta ocolitoare a Becleanului să înceapă în toamnă.

Alte detalii despre investițiile din Beclean puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F583758115883893%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.