8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

VIDEO: De mâine, la Cinema Dacia, un film științifico-fantastic epic!

De mâine, la Cinema Dacia, avem parte de un film științifico-fantastic epic: Avatar. Filmul este disponibil în format 3D – subtitrat și dublat. Varianta 2009 se relansează în cinematografe ca un preambul al lansării Avatar 2 din decembrie 2022.

Acțiunea din Avatar este plasată la 200 de ani distanță, în viitor, când un veteran de război paralizat este adus împreună cu alți pământeni pe planeta Pandora. Aceasta este locuită de o rasă umanoidă, Na’vi, o veche civilizație deloc încântată de oaspeți.

Oamenii trebuie să lupte pentru a-și găsi locul pe luxurianta Pandora și între timp tânărul se îndrăgostește de Neytiri, o localnică.

Avatar este primul lungmetraj pentru marele ecran al lui James Cameron, după cel mai profitabil film din toate timpurile, Titanic.

Avatar este un film epic științifico-fantastic american apărut la sfârșitul anului 2009. Este scris și regizat de regizorul american James Cameron – autorul celebrelor producții Terminator și Titanic.

Acțiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii și-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural, în timp ce populația aborigenă Na’vi – o rasă de aborigeni umanoizi – reușeste să reziste expansiunii coloniștilor, care le amenință existența lor precum și a ecosistemului pandorian.

Ideea filmului i-a apărut lui Cameron încă din 1996. Tot atunci a scris și primele 80 de pagini din scenariu. Filmările ar fi trebuit să înceapă imediat după terminarea Titanicului, pentru a fi lansat în 1999.

Însă, potrivit regizorului, „era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară punerii în scenă a viziunii filmului”. Cameron a început lucrul efectiv la Avatar în primăvara anului 2006. Atunci a definitivat scenariul, limba Na’vi și cultura Pandoriană. Tot el a precizat că în cazul unui succes al filmului sunt posibile și continuări.

Avatar a avut un buget oficial de 237 milioane dolari. Filmul este considerat drept un deschizător de drumuri în cinematografia modernă. Și asta datorită noilor tehnologii folosite pentru vizualizarea 3-D și a filmărilor cu camere de filmat stereoscopice special proiectate pentru acesta.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.