18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO – Deputatul Cristina Iurisniti: Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise

Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial – consideră deputatul USR Cristina Iurișniți. Invitată în studioul Bistriteanul Live, aceasta a vorbit și despre digitalizarea forțată a elevilor și profesorilor, dar și despre violența în familie: 

„Nu sunt de acord cu decizia guvernului Orban de a închide școlile, fără a lua în calcul studiile științifice, recomandările organizațiilor internaționale, experiența și practica celorlalte state europene! În țări precum Italia, Germania, Franța școlile au rămas deschise”, a explicat deputatul Cristina Iurișniți. 

În domenii precum educația, România ar trebui să caute soluții în mod diferențiat, în funcție de situația concretă, din teren. 

Inclusiv specialiști de renume de la noi, precum prisholgul Daniel David, rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a avertizat în repetate rânduri că deja există la nivel global, dar și național, suficient de multe date științifice care demonstrează că măsurile legate de pandemie trebuie adoptate și aplicate în mod diferențiat.

Gândind diferențiat aceste măsuri de combatere și limitare a extinderii efectelor pandemiei s-ar fi putut suspenda orele și trece la învățământul online doar pentru clasele de liceu. Aceștia înțeleg și pot să lucreze singuri de acasă – consideră deputatul Cristina Iurișniți. 

În urma aplicării măsurii guvernului actual, de a închide la grămadă și în totalitate școlile și de a trece deopotrivă profesorii și elevii de gimnaziu precum și pe cei de liceu în sistem de predare și învățare online, copiii de vârste mai mici vor fi mai mult afectați. Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial”, a precizat Cristina Iurișniți.

Ca membru al Comisiei de Anchetă Copii dispăruți / Copii abuzați sexual, deputatul USR Cristina Iurișniți a anunțat că s-a finalizat recent un raport important.

În urma unor discuții și interviuri online cu multe DGASPCuri din țară, dar și cu ministrul Justiției, cu șeful Poliției la nivel național, diverse personalițăți, dar chiar și cu victime ale violenței în familie care au acceptat să-și spună povestea.

Traficul de minori și metodele de combatere a violenței în familie au fost de asemenea preocupări pe agenda deputatului Cristina Iurișniți.

Femeile sunt abuzate și bătute în România, iar de multe ori violența verbală nici măcar nu se ia în seamă! Este ceva la ordinea zilei. Multe femei mor cu ordinul de protecție în mână. Am în pregătire o modificare la Legea 117/2003 – legea prevenirii și combaterii violenței domestice. Ordinul de protecție ar trebui să fie eliberat mult mai rapid și mai ușor. Nu să treacă prin 12 întrebări pe care să le pună un polițist ca să vadă dacă are motive temeinice…”, a mai precizat Cristina Iurișniți.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/rfBNVwip_ok” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...