11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

VIDEO – Doru Crișan, primarul din Prundu Bârgăului: Va fi foarte mult de lucru. Centrul comunei va arăta extraordinar

Doru Crișan, primarul din Prundu Bârgăului a explicat în ce stadiu se află investițiile și proiectele derulate în localitatea pe care o administrează. Edilul a explicat care sunt motivele pentru care s-a întârziat câteva luni cu lucrările la Casa de cultură din centru. 

Invitat într-o emisiune la Bistrițeanul Live, primarul Doru Crișan din Prundu Bârgăului a explicat în ce stadiu se află investițiile și proiectele derulate în localitatea pe care o administrează.

În valoare de aproape 3 milioane de lei, centrul cultural din centrul localității Prundu Bârgăului avea drept termen de finalizare decembrie 2019. Proiectul s-a derulat prin Compania Națională de Investiții și a înregistrat câteva luni de întârziere.

În decembrie mai erau foarte puține retușuri de făcut, dar au apărut probleme la firma din Spania care a câștigat licitația – a explicat primarul Doru Crișan. Firma spaniolă a subcontractat proiectul unei firme din Baia Mare.

Aceștia probabil că și-au asumat proiectul la un preț mai mic și au rămas fără bani. Au mai solicitat bani de la CNI, dar totul se derulează strict între constructor și cei de la CNI. Noi nu mai putem interveni în demersurile lor. M-am rugat de cei din Baia Mare să vină să finalizeze lucrările”, a mai explicat Doru Crișan.

Tot ce mai lipsea pentru ca proiectul să fie gata a fost un utilaj care ar fi trebuit adus din Italia, însă din cauza pandemiei, transportul acestuia nu a fost posibil. Abia acum două săptămâni a sosit și utilajul, a fost montat și instalat. Căminul cultural este practic finalizat. Urmează acum un alt proiect – aflat în licitație, în acest moment – un proiect care presupunea amenajarea arhitecturală și peisagistică zonei.

Va fi foarte mult de lucru, pentru că va trebui amenajată în zonă și o scenă exterioară, dar și o tribună în față – a mai explicat primarul Doru Crișan. La acestea se adaugă și locuri de parcare, refacerea trotuarelor și amenajarea unei zone pietonale în centru. „Avem un proiect foarte frumos. Tot ce ține de centru va fi acolo. Va trebui să arate totul foarte bine. Și sper ca anul viitor să fie finalizat și acest proiect”, a precizat primarul Doru Crișan.

Acesta a amintit și despre modernizarea și amenajarea accesului rutier și a spațiilor de parcare din zona blocurilor RAAL din Prundu Bârgăului. Acest proiect are o valoare de 1.283.027,06 lei, bani acordați din bugetul local, fiind în proporție de 95% finalizat.

Extinderea și modernizarea iluminatului public este un alt proiect finalizat în proporție de 90%. Valoarea acestor investiții derulate prin PNDL este de 1.201.225,02 lei.

În execuție se află și un proiect referito la serviciile de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară din Prundu Bârgăului. Valoarea acestui proiect se ridică la 645.000 lei, din bugetul local.

Cu peste 2.600.000 de lei primarul Doru Crișan vrea să modernizeze și să doteze Grădinița cu program prelungit din Prundu Bârgăului. Proiectul este în execuție, fiind acum la stadiul de licitație.

Între proiectele finalizate în 2020 se numără Construirea dispensarului medical din Prundu Bârgăului (în valoare de 3.046.817,9 lei), dar și construirea școlii generale din localitate cu 4.938.306,06 lei. Ambele proiecte s-au derulat prin programul PNDL.

Alte detalii despre proiectele derulate în Prundu Bârgăului puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F765577810927133%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...