18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

VIDEO EXCLUSIV: Un beclenar a salvat familia a cărei casă a fost cuprinsă de flăcări la Dumitra

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din Dumitra, azi noapte. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul. A alertat familia și vecinii, iar apoi a ajutat la salvarea bunurilor familiei. VEZI video exclusiv cu momentul când incendiul ia amploare:

Puțin după ora 12.00, azi-noapte, un incendiu a izbucnit la o casă din Dumitra. Un beclenar care trecea prin zonă a văzut fumul și a alertat familia și vecinii.

Mergeam de la Bistrița la Năsăud. Și în Dumitra, undeva pe partea stângă, am văzut fum. Am tras mașina acolo și am văzut că iese foc și fum de la acoperișul unei case. Am început să claxonez ca să trezesc familia. Au început să iasă vecinii, și o femeie a și sunat la 112. Apoi a ieșit și familia din casă. Ei dormeaau. Nu știu câți membri erau, dar am văzut copii” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Claudiu Mihai Rus.

Conform informațiilor furnizate reporterilor Bistrițeanul.ro, de către Alexandru Ileni din cadrul Primăriei Dumitra, familia este compusă din soț, soție și doi copii minori.

Vecinii au început să se mobilizeze, iar Claudiu a fugit să scoată mașina din garaj.

Era o casă în formă de L. Flăcările erau puternice. Am stat până au venit pompierii și încă puțin, iar apoi mi-am continuat drumul. E bine că am observat fumul și am putut anunța familia să iasă din casă” a mai spus beclenarul.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, din mai multe puncte de vedere.

Intervenția a durat trei ore. Când echipajele au ajuns la locul intervenției, focul se manifesta generalizat la mansardă și acoperiș. Obiectivele principale au fost protejarea vecinătăților, pentru că distanța de siguranță față de celelalte case era foarte mică. Apoi am încercat localizarea și lichidarea incendiului. Intervenția a fost una dificilă, hidranții fiind la distanță de 200 de metri față de locul intervenției. Nu s-a putut folosi nici echipajul de intervenție la înălțime, din cauza cablurilor de electricitate și telefonie și a străzii foarte înguste. Ar fi fost mult mai eficientă intervenția” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Pe lângă echipajele din cadrul ISU BN, au intervenit și voluntarii de la SVSU Dumitra. Din fericire, nu au fost victime omenești, dar pagubele sunt însemnate.

”A ars acoperișul pe o suprafață de 160 metri pătrați. De asemenea a ars mansarda și bunurile aflate acolo: electrocasnice mobilă, haine, etc. Izolația a fost degradată în zona cuprinsă de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum defect amplasat lângă materiale combustibile” a mai explicat Marius Rus.

VEDEȚI video EXCLUSIV! Imagini – Claudiu Mihai Rus:

[arve url=”https://youtu.be/Lm0NjoDUot8″ /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...