6 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

VIDEO- GRAV: 20 de elevi dintr-o clasă a unui colegiu de renume se droghează! Consilierii județeni trimit scrisori către Iohannis, Ciucă, Ciolacu și alții

A venit o mamă disperată la mine. Mi-a spus că dintr-o clasă de elevi, de la un colegiu de prestigiu din județ, 20 se droghează!” a declarat președintele CJ BN, Radu Moldovan. Consilierii Județeni au decis trimiterea de scrisori către Iohannis, Ciucă, Ciolacu și alți demnitari. ”SĂ FACĂ CEVA!”

Dacă atunci când am ajuns președintele Consiliului Județean, oamenii mă căutau pentru locuri de muncă, acum mă caută să-mi spună că sunt disperați din cauza consumului de droguri! Lucrurile au scăpat de sub control!” a declarat Radu Moldovan, președintele CJ BN ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, de ieri.

Declarația a venit după ce consilierul Viorica Calo l-a rugat pe președinte SĂ FACĂ CEVA pentru rezolvarea acestei probleme.

Noi am avut întâlniri în ATOP. Te sperii ce auzi acolo. Cel mai mare număr de persoane care consumă droguri sunt copiii de 11 – 12 ani. O doamnă doctor de la psihiatrie ne-a spus că într-o zi a internat TREI ELEVI. Ne-a pus un audio cu unul dintre ei care spunea că vrea să moară. Păi putem sta liniștiți?? Să îi lăsăm să moară??? TREBUIE să facem ceva!” a fost intervenția consilierei.

Radu Moldovan a recunoscut că e o problemă gravă și că s-a ajuns la această situație pentru că lucrurile s-au ascuns sub preș.

Din păcate, pentru noi toţi, pentru societatea în care trăim, acest flagel este un dezastru astăzi, care din păcate este ascuns de părinţi, este ascuns de dascăli, de directori, de inspectoratul şcolar, este ascuns de toată lumea. Şi, pentru că toată lumea bagă acest lucru sub preş, am ajuns astăzi în situaţia în care lucrurile sunt scăpate de sub control. Sunt foarte mulţi tineri care nu au resurse financiare să îşi cumpere droguri şi cumpără tot felul de otrăvuri şi de alte lucruri, mefedron sau ceva de genul acesta, care le prăjesc creierul şi organismul” a declarat președintele CJ BN.

Facem ce putem. Nu contează cine se supără

Radu Moldovan a explicat că în mod normal Consiliul Județean NU are atribuții în domeniu. Dar vor face ce vor putea.

Am mai discutat despre această problemă în ședință. Și s-au supărat unii pe noi că de ce ne legăm noi de activitatea altora. Vreau să le spun că nu mă intimidez! E o situație scăpată de sub control!” a declarat președintele CJ BN, făcând referire la discuția din articolul de mai jos:

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: Și CJ BN ia atitudine! Se lasă cu plângere împotriva comisarului antidrog

Acesta a subliniat că trebuie luată atitudine.

Cred că doar poliția face ceva concret, dar și ei, cei de la rutieră, îi depistează pe cei care DEJA se droghează. Știți că deja numărul celor depistați la volan drogați a ajuns la același nivel cu cei depistați sub influența alcoolului? Mă bucur că doctorul Pintea ne-a spus că vrea să achiziționeze un aparat, în cadrul serviciului de medicină legală, care să poată depista dacă cineva consumă droguri, indiferent de tipul de substanță folosită”, a declarat Radu Moldovan.

Doctorul Pintea a explicat că aparatul va fi ”disponibil” oricui vrea să-și testeze copilul, de exemplu, dacă se droghează sau nu.

Va fi un cost, bineînțeles, dar vom putea depista consumul de droguri la oricine dorește să verifice”, a explicat doctorul de medicină legală.

Consilierul județean Samuel Coman a propus intensificarea controalelor, mai ales pe timp de vară, în zonele de recreere a tinerilor. Figa ar fi „un focar”.

La Băile Figa, din păcate, acolo este un focar. Mi-au spus proprietarii că intră în cabane dealerii şi vând acolo drogurile. În vara aceasta, trebuie să ne concentrăm pe locurile de distracţie ale copiilor şi Poliţia ştie lucrul acesta, dar din toamnă trebuie să fim pregătiţi. Și să ne băgăm foarte tare în şcoli – diriginţii, profesorii, acolo cred că este elementul cel mai important, un rol foarte puternic” a declarat liberalul.

Consilierii au decis să trimită scrisori către Iohannis, Ciucă, Ciolacu și alții

O întâlnire cu o mamă l-a îngrozit pe președintele CJ BN, dar l-a și determinat să acționeze.

A venit la mine o mamă, disperată. Cu statut social și mi-a spus că știe că în mod normal eu nu am ce face. Dar nu mai știe unde să apeleze. Că e DIS-PE-RA-TĂ. A rămas și fără loc de muncă deoarece a trebuit să se ocupe de copilul ei. Asta pentru că copilul ei consumă droguri. Și că de la el din clasă, dintr-o clasă de 25 de elevi de clasa a X-a, de la un colegiu de prestigiu din județ, 20 se droghează. I-am spus să facă un memoriu, dar niciun părinte nu a vrut să semneze. I-am spus că să am eu o foaie și fac demersuri mai departe. NICIUN părinte nu a vrut să semneze” a declarat Radu Moldovan.

Astfel, s-a decis trimiterea de scrisori din partea Consiliului Județean Bistrița Năsăud către ”mai marii Statului”.

Vin cu o propunere. Vom fi primul județ care vom face așa ceva. Vă propun să trimitem scrisori din partea legislativului Consiliului Județean către președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, către toți cei din funcții. Nu că nu ar ști despre această problemă a drogurilor, dar să facă ceva! Fenomenul e scăpat de sub control și asta doar pentru că s-a tot ascuns sub preș” a fost provocarea președintelui CJ BN.

Consilierii Județenei au votat în unanimitate trimiterea scrisorilor. Secretarul județului urmează să le redacteze și expedieze.

Una dintre problemele ce va fi semnalată în cadrul scrisorilor, pe lângă consumul de droguri scăpat de sub control, va fi și lipsa de centre de reabilitare deținute de stat. În România există doar centre private, și și acelea, foarte puține.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

11 COMENTARII

 1. Nu prin defilarea Brigazii Antidrog, prin scoli sau plantarea unui jandarm in fata scolii se combate consumul de droguri,daca aceasta actiune nu continua si cu supravrgherea locurile de consum din jurul scolilor,a blocurilor,aleilor parcurilor de joaca sau scarile blocurilor care s-au transformat in terase pentru acesti tineri,degeaba vin sesizari la politia locala sau cea municipala,din partea parintilor si a locatarilor situatia pare scapata de sub control,institutiile statului sunt depasite ,lipsite de interes,copiii nostri expusi la acest flagel ,e timpul SA SE FACA CEVA!!!!!!!!!!

 2. Ori pe unde pot consuma prin scoli am vz ca și dădeau in mâna cv , era clar ,au prins prin bai ca se drogau prin loc componente dc nu vin in control am făcut sesizări noaptea ii dezastru beți , motociclete , fete droguri din Spania gălăgie c , ca n vestul sălbatic dar poliția locală vine ziua , apoi seara balamuc va rog luați măsuri ca sunt familii care au de suferit mult , din cauza drogurilor faceți cv sa se vadă ! In Slatinita Ghinda ca îndată vin Iara voturi și atunci ii plin de mașini !

 3. Pe urmă a trimită o scrisoare pentru valutiștii din Piata Decebal că nici aici nu au reușit nimic. Cred că suntem printre puținele orașe din România care mai dețin specii de genul asta în oraș. „Dispar” când mai fac o razie odată la câțiva ani poliția care cu acest prilej „confisca” câte 50-100 de euro, publicând „succesul” în toată media locală. Blochează cu tupeu o banda de circulație pentru tranzacții fara sa le pese de cei care se chinuie să treacă de ei, ocupa parcările în așteptarea clientilor.

 4. teste antidrog in scoli, ca si testele COVID, caci pana la urma chiar daca sunt scumpe, sunt mult mai ieftine decat tratarea acestei dependente!!! Pur si simplu testati obligatoriu! Altfel nu exista nici o sansa!

 5. Cine le dă salarii polițiștilor !? Nu din taxele si impozitele noastre?
  -ia nu le dați salarii până nurezolvă problema !, e așa simplu !
  -sau schimbații din posturile care le ocupă degeaba ! (pe polițiști) e simplu !, și așa dorm prin birouri, ia să iasă pe teren !

 6. Iara vad numa reactii isterice “Sa se faca dom’le ceva!” si in rest nimic.

  In tara asta de oameni crescuti cu bataia vad ca inafara de “sa fie pedepsiti!”, “sa punem politie peste tot!”, nu gaseste nimeni nicio alta solutie. Asta a facut SUA de prin ‘70 incoace si consumul de droguri la ei e mai mare ca oricand, desi au cel mai mare numar de persoane incarcerate din cauza drogurilor.

  Nu se uita nimeni ce au facut alte tari ca sa trateze si sa previna. Elvetia, Portugalia, Spania, Olanda, Israel se ocupa deja de peste 20 de ani de problema asta, cu rezultate pozitive, cu numarul consumatorilor in scadere. Va zic eu, n-au dat cu parul, cum vor toti istericii din comentarii.
  – au creat centre de tratament si consiliere;
  – au decriminalizat in asa fel incat unui tanar caruia i s-a facut rau de la consum sa nu ii fie frica sa se prezinte la spital si sa moara prin vreo toaleta
  – au facut centre de testare ca sa se evite consumul accidental de droguri contaminate cu substante fatale;
  – au decriminalizat substantele care s-a constatat ca nu au un efect nociv, in asa fel incat atunci cand cineva isi cumpara canabis sa nu intre in contact cu cineva care vinde substante mai puternice.

  Toti parintii astia care v-ati crescut copiii ani de zile doar dandu-le bani in loc de afectiune, educatie si sfaturi parintesti acum culegeti ce ati semanat.

  • Nu-mi explic atitudinea d-voastra,doar daca nu faceti parte din institutiile de la care cerem sprijin si resimtiti direct reprosurile noastre si nu va ganditi ca acest sprijin pe care-l solicitam ,.sunt din partea parintilor care ne educam copiii,le oferim afectiune,sfaturi parintesti,ajutor financiar,dupa posibilitati si nu am vrea sa fie afectati de acest consum de droguri atat de raspandit in judetul nostru,dar am retinut sugestia d-voastra de a ne muta in Elvetia,Portugalia,Olanda,Spania,Israel

   • Atitudinea este rezultatul direct a frustrarii pe care o simt cand vad o gramada de oameni care VOR SA DEA IMPRESIA ca fac ceva, FARA SA FACA NIMIC. Urla in stanga si in dreapta ca vor sa se faca ceva, ca cineva trebuie sa faca ceva, fara sa faca nimic concret.
    Neasumarea raspunderii e cea mai comuna caracteristica a tuturor oamenilor din institutiilor publice.

    Sugestia mea nu era sa ne mutam ci sa ne uitam la tari care fac ceva in privinta asta de multa vreme, cu rezultate bune si sa incercam sa implementam ce a dat rezultate la ei.
    De asemenea am tinut sa subliniez faptul ca nu e suficient sa umpli de politie peste tot si ca actiunea asta nu a dus la rezultate pozitive in locurile in care a fost implementata. Este o problema complicata care are solutii complicate. De ce continua sa fie haos pe strazi desi e plin de politie si se iau zeci de permise in fiecare weekend? De ce nu scade numarul de consumatori de alcool? Pentru ca degeaba il pedepsesti pe ala dupa ce a baut. Trebuie rezolvate motivele pentru care unii beau.

    Reactiile astea la emotie, de dat cu pumnul in masa pot sa aiba rezultate aparent ok pe termen scurt dar foarte grave pe termen lung. Incepem sa avem problemele pe care le-au avut state mult mai dezvoltate ca noi acum 20-30 de ani. Hai sa invatam de la ei si sa nu mai trecem prin calvarul prin care au trecut ei in incercarea de a rezolva asta.

    Sper ca v-am lamurit.

    • Va delegam pe d-voastra ca reprezentant al parintilor,specialist in combaterea consumului de droguri, dupa modelul altor tari ,sa nu creati imaginea omului care urla in stanga si dreapta, fara sa faca nimic ,pentru a influenta executivul sa aduca legi propuse de d-voastra,iar noi va promitem ca vom da sfaturi copiilor nostri,afectiune si educatie.In speranta ca a aparut omul potrivit,asteptam ca Romania sa fie aidoma tarilor enumerate de d-voastra.Mult succes!!!!!

     • Va simt putin pasiv agresiv/a. Va recomand sa va calmati.
      Imi pare rau ca inafara de a va oftica, nu pare ca ati inteles mare lucru din ce am incercat eu sa spun. Sa va fie de bine.

      Legat de propunerea dumneavoastra, din pacate va trebui sa va refuz. Din ce am inteles din presa, nu se mai fac angajari la stat iar voluntariat nu mai fac in tara asta care nu stie sa aprecieze pe cineva decat dupa ce il ingroapa.
      Dar, deja platiti o gramada de oameni. din bani publici, care trebuiau deja sa stie ce au de facut si sa aiba implementate o gramada de programe de consiliere si preventie si sa fie la zi cu ce fac tarile civilizate. Va recomand sa discutati cu ei.

 7. Nu ma pot abtine de a nu face o comparatie cu masurile ce se impun in fotbalul romanesc ,date de catre multi specialisti ,ca deh,romanul se pricepe la toate.Sfaturile si sugestiile d-voastra,dealtfel de bun simt si de urmat,dar fiind date de pe marginea terenului fara a rezolva grijile noastre m-a facut sa va raspund la comentarii.Ma bucur ca ne despartim prieteni,va doresc o zi buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: