2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

VIDEO – IMPRESIONANT: Tumori craniene extirpate, premiere medicale și peste 1.000 de vieți salvate în cinci ani

O echipă de profesioniști și aparatura modernă pusă la dispoziție la secția neurochirurgie au făcut posibilă salvarea a peste 1.000 de vieți. În cinci ani de zile, echipa de neurochirurgi a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a efectuat operații în premieră, au oferit șansa la o viață normală sau au acordat chiar o a doua șansă.

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița au loc și minuni. Unitatea medicală a atras profesioniști în  domeniu, mai ales după ce s-a investit în aparatură medicală performantă.

Un  bilanț al ultimilor cinci ani pe secția neuro-chirurgie scoate „la lumină” peste 1.000 de miracole petrecute în sala de operație. De la tumori craniene extirpate, premiere medicale, redarea unei șanse la viață, sau oferirea unei șanse la o viață normală – echipa de profesioniști neurochirurgi a bifat 1.010 intervenții din  2017 până în prezent.

1.010 operații de Neurochirurgie!

Acesta este numărul impresionat la care a ajuns echipa de neurochirurgi de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, coordonată de medicul neurochirurg Andrei Farcaș-Rotariu, în perioada 2017-2021. Multe dintre aceste operații, cu un grad ridicat de complexitate, realizate în premieră în județul nostru, salvând vieți sau dând șansa la o viață normală. 

Au fost extirpate tumori cranio-cerebrale, operații ce țin de patologia traumatică cranio-vertebrală, degenerativ-vertebrală, dar și vertebro-medulară.

Și n-am fi ajuns la această performanță fără voi, „îngerii în halate albe”, medicii specialiști veniți în județul nostru și fără investiții semnificative în aparatură ultraperformantă.

Mulțumim din suflet, medicilor neurochirurgi Andrei Farcaș Rotariu, Vasile Florin Leaț Savin, Horațiu George Chițac și tuturor cadrelor medicale ce le sunt alături, atunci când fac minuni. 

La cât mai multe operații reușite, dragii mei! Vă sunt alături!

Continuăm investițiile neprețuite în oameni, pentru oameni!”, a transmis președintele CJ BN pe pagina sa de Facebook.

https://www.facebook.com/watch/?v=294835902231469

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.