14.6 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

VIDEO: Instrucțiuni de folosire a unui adăpost de protecție civilă

Bistrița Năsăud ar avea 66 de adăposturi de protecție civilă. În cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, reprezentanții ISU BN au demonstrat CUM se folosește un astfel de adăpost:

Săptămâna 25 februarie – 4 martie este desemnată ”Săptămâna protecției Civile”. În cadrul acesteia au loc diferite activități și exerciții menite să informeze populație cum să acționeze în caz de amenințare.

Una dintre acțiuni a constat în realizarea unui material video de prezentare a unui adăpost de protecție civilă.

”Adăposturile de protecție civilă: Ce sunt acestea și când sunt folosite ?

Vă invităm să urmăriți un scurt material de prezentare a unui adăpost de protecție civilă din municipiul Bistrița” a transmis ISU BN pe Facebook.

Bistrița Năsăud are 66 de adăposturi civile

Imediat după izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia, anul trecut, autoritățile centrale au făcut publică lista adăposturilor de protecție civilă din țară.

Conform documentului, la noi în județ există 66 de adăposturi, dintre care 58 în Bistrița, două Beclean, trei în Năsăud și alte trei în Sîngeorz-Băi. Locațiile lor, aici:

UNDE ne adăpostim în caz de catastrofă sau dacă bate războiul la ușă!? Printre gunoaie, murături și biciclete…

Primarul Ioan Turc explica însă că multe dintre acestea NU pot fi folosite, deoarece sunt insalubre sau burdușite cu murături.

Ioan Turc: Doar vreo 5 – 6 dintre adăposturile de protecție civilă sunt folosibile! Am cerut o situație CLARĂ!

Blocurile noi construite prin ANL au fost prevăzute cu astfel de adăposturi, fiind o cerință la nivel național. Cu toate acestea, adăposturile din blocurile noi de locuințe sunt și ele, în stare deplorabilă.

UNDE ne adăpostim în caz de catastrofe:

„Chiriașii” primăriei au parte de noi condiții: lift și adăposturi de protecție civilă pentru blocurile sociale

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: