4.6 C
Bistrița
vineri, decembrie 2, 2022

VIDEO – Ioan Turc, despre un proiect „primit moștenire”: O bătaie de cap, o pârtie în mijlocul orașului!

Unele dintre proiectele care se derulează în oraș în prezent sunt „moștenirea vechii administrații”. Ioan Turc a recunoscut că a existat un proiect care i-a dat multe bătăi de cap. „Era o altă pârtie de schi, în mijlocul orașului!”, a declarat acesta.

În Bistrița se derulează, în prezent, numeroase proiecte. Unele dintre acestea au fost proiectate și gândite de vechea administrație. Au rămas astfel „moștenire” administrației Turc.

În cadrul unui interviu acordat Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Turc a explicat că toate proiectele au avut provocările lor. Însă unul i-a dat cele mai mari bătăi de cap.

Centrul Intermodal, cea mai mare provocare. „Un fel de pârtie în mijlocul orașului”

Ioan Turc a explicat că cea mai mare provocare și bătaie de cap i-a dat proiectul Centrului Intermodal.

Era un proiect ajuns oarecum la maturitate. A fost nevoie de o analiză cât se poate de corectă, dar în același timp și de curajoasă… Poate că pentru mine personal, dar și pentru colegii din Primărie ar fi fost mult mai ușor să lăsăm lucrurile să curgă. Să facem licitația. Și să dăm ordinul de începere al lucrărilor.

Dar ne-am fi trezit cu o stituație de genul pârtiei de schi. Am fi avut încă o pârtie de schi în oraș. Adică am fi îngropat banii primăriei într-un proiect nefezabil.

Din punct de vedere financiar, pe lângă cele 8 milioane de euro puse la dispoziție de U.E, Primăria ar fi urmat să vină cu încă cel puțin 8 milioane de euro, dacă nu mai mult.

Trebuie să ținem cont de:

 • creșterea prețurilor la materiale
 • creșterea costului cu forța de muncă, etc.

În acest context am decis stoparea proiectului și identificarea unei alte soluții (…)”, a declarat primarul Bistriței.

Linia Verde, un proiect ok pentru o comună

Ioan Turc a explicat că a fost nevoit să aducă multe modificări proiectului Liniei Verzi.

Linia Verde – proiectul, așa cum l-am găsit, se potrivea foarte bine pentru o comună din această țară, nu pentru Bistrița, un oraș vechi, care e și reședință de județ.

Am adus foarte multe modificări proiectului Linia Verde: 

 • piatră naturală pentru anumite zone
 •  îngroparea firelor
 • Nu vom folosi pavaj de hală, ci unul frumos, ales de bistrițeni” a subliniat primarul Bistriței.

În ce privește proiectul pistelor de biciclete, Ioan Turc a recunoscut că nu a găsit soluții pentru toate problemele apărute.

Una peste alta, lucrăm în așa fel încât oamenii să fie mulțumiți!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Bistriței.

Mai multe detalii despre modul în care a gestionat proiectele lăsate moștenire, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

 1. Una peste alta, tocati bani europeni pentru niste aberatii.
  De parca banii aia n-ar trebui returnati la rândul lor de catre iobagii acestei tari care contribuie si ea cu fonduri catre UE.
  Da’ voi vedeti doar ce aveti de încasat, nu si ce aveti de dat.
  Iar daca n-a fost sa fie de un centru intermodal, macar un pasaj subteran inutil sa avem… ca sa tina minte fraierii ca noi suntem acuma sefii si facem ce vrea gându’ nostru.

 2. Tot dati vina pe vechea administratie (drumuri jalnice, proiecte nefezabile, etc.), dar hai sa ne uitam la ce s-a realizat in actualul mandat:

  – statie de mixturi asfaltice ce o sa fie desfiintata: https://www.bistriteanul.ro/primarul-ioan-turc-despre-desfiintarea-statiei-de-asfalt-cineva-a-gresit-e-limpede-acest-lucru-cine-a-gresit-va-suporta-sanctiuni/;
  – trenulet pentru copii desfiintat: https://www.bistriteanul.ro/ioan-turc-regret-profund-incidentul-din-parc-trenuletul-thomas-a-fost-retras/;
  – cateva drumuri reabilitate pe jumatate (Dornei, General Grigore Balan), drumuri in stadiu de santier (Decebal) si foarte multe strazi cu cratere, santuri (Nasaudului, Andrei Muresanu si multe altele);

  Inafara de pistele de biciclete care sunt si alea asa cum sunt, nu vad sa fi facut ceva util pentru bistriteni dar promisiunile au fost multe (parcari, autobuze electrice, statii electrice de incarcare, ordine in administratia publica si consilierii locali se injura in timpul fredonarii imnului Romaniei, etc.)

  Hai sa ne uitam la noi in curte si nu in a altora, sa vedem ce ii doare cel mai tare pe bistriteni si sa investim banii unde trebuie (nicidecum in instalatii noi de pus pe stalpii de iluminat pentru Craciun).

 3. Da, ati dat peste cap toata circulatia din oras. piste de biciclete plasate alandala, ingustarea trotuarelor de in unele locuri poti merge doar in sir indian si proiecte inutile si nedorite suportate de cetateni. In schimb, la Primarie nu numai ca nu ati facut nicio ordine -nici macar de fatada- mai mult, ati reconfirmat in functie o harhitecta sef – printr-o decizie motivata ilegal, asa de ochii lumii , si nu pentru faptul ca este cercetata penal! Confirmand sa continue ilegalitatile nesanctionate si aranjarea actelor pentru care este acuzata! Despre ce vorbim? Numai despre luminite?!

 4. Dupa ce a bulversat orasul cu santierele fara cap si coada, le-a lasat in continuare pe infractoare sa conduca orasul. secretara Gaftone, arhitecta Pop, inspectoarele Szucz si horticultoarea Malaicu care este si pensionara de lux. rusinica! Un primar fricos! In rest, doar gargara.

 5. Domnule primar, nu tot colegii pe care îi lauzi au fost și pe vremea Crețului și s au ocupat de centrul intermodal?
  Oare nu tot doamne de la fonduri europene a instrumentat această documentație?
  Ar fi bine sa se știe cine sunt persoanele beneficiare din bani europeni sau bugetul local gratulate pe acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...