-0.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 29, 2023

VIDEO: Oana Maria Balmoș, absolventa CNAM, medic veterinar și doctorand, participă la un concurs european! Cum o putem ajuta

Oana Maria Balmoș a absolvit Colegiul „Andrei Mureșanu”, iar acum este medic veterinar, doctorand și cadru didactic asociat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. O putem ajuta să câștige o competiție europeană importantă!

Oana Maria Balmoș participă la un concurs european foarte important pentru cariera sa, cu un proiect dedicat pestei porcine.

A conceput un material video, pe baza rezultatelor obținute în urma unui studiu pe care l-a realizat. „Noi am detectat virus în insecte. Următorul pas la care lucrăm este izolarea virusului și mai apoi infecția experimentală.

După ce confirmăm sau infirmăm transmisibilitatea virusului prin insecte hematofage, putem să concepem și prevenția pentru contaminarea porcilor”, ne-a explicat Oana Maria Balmoș.

Tânăra cercetătoare este implicată în trei proiecte în care studiază transmiterea pestei porcine africane. Studiul a fost realizat după ce Oana Maria Balmoș a câștigat un grant de cercetare finanțat de Autoritatea Europeană.

L-am realizat în România, în mai multe județe din țară, în 30 ferme de porci. În Bistrița-Năsăud nu am recoltat probe. Fiindcă recoltarea a presupus un anumit protocol. Ca să fie semnificative statistic rezultatele, am ales fermele în funcție de niște criterii… Cel mai probabil, în județul Bistrița-Năsăud vom recolta anul acesta, de la păsări. Pentru că acum am proiectul meu, la care sunt și director de proiect, și chiar am în plan să includ județele din nord-vestul României în studiu”, ne-a mai explicat Oana Maria Balmoș.

Pentru mine, ca tânăr cercetător, câștigarea acestui concurs ar putea reprezenta o sursă de formare specializată în domeniu. Ar fi și o mare oportunitate de a forma legături cu alți cercetători din Europa. Este o competiție la nivel european între cercetători așa că m-ar ajuta mult like-urile la video”, ne-a mărturisit Oana Maria Balmoș.

Se poate vota pe YouTube, prin like până în 28 februarie 2022, inclusiv.

Așadar faceți un pustiu de bine și votați cu încredere. Munca ei ar putea fi salvatoare, în viitor, pentru fermierii din județ, și nu numai pentru ei…! 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.