2.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

VIDEO: Oana Maria Balmoș, absolventa CNAM, medic veterinar și doctorand, participă la un concurs european! Cum o putem ajuta

Oana Maria Balmoș a absolvit Colegiul „Andrei Mureșanu”, iar acum este medic veterinar, doctorand și cadru didactic asociat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. O putem ajuta să câștige o competiție europeană importantă!

Oana Maria Balmoș participă la un concurs european foarte important pentru cariera sa, cu un proiect dedicat pestei porcine.

A conceput un material video, pe baza rezultatelor obținute în urma unui studiu pe care l-a realizat. „Noi am detectat virus în insecte. Următorul pas la care lucrăm este izolarea virusului și mai apoi infecția experimentală.

După ce confirmăm sau infirmăm transmisibilitatea virusului prin insecte hematofage, putem să concepem și prevenția pentru contaminarea porcilor”, ne-a explicat Oana Maria Balmoș.

Tânăra cercetătoare este implicată în trei proiecte în care studiază transmiterea pestei porcine africane. Studiul a fost realizat după ce Oana Maria Balmoș a câștigat un grant de cercetare finanțat de Autoritatea Europeană.

L-am realizat în România, în mai multe județe din țară, în 30 ferme de porci. În Bistrița-Năsăud nu am recoltat probe. Fiindcă recoltarea a presupus un anumit protocol. Ca să fie semnificative statistic rezultatele, am ales fermele în funcție de niște criterii… Cel mai probabil, în județul Bistrița-Năsăud vom recolta anul acesta, de la păsări. Pentru că acum am proiectul meu, la care sunt și director de proiect, și chiar am în plan să includ județele din nord-vestul României în studiu”, ne-a mai explicat Oana Maria Balmoș.

Pentru mine, ca tânăr cercetător, câștigarea acestui concurs ar putea reprezenta o sursă de formare specializată în domeniu. Ar fi și o mare oportunitate de a forma legături cu alți cercetători din Europa. Este o competiție la nivel european între cercetători așa că m-ar ajuta mult like-urile la video”, ne-a mărturisit Oana Maria Balmoș.

Se poate vota pe YouTube, prin like până în 28 februarie 2022, inclusiv.

Așadar faceți un pustiu de bine și votați cu încredere. Munca ei ar putea fi salvatoare, în viitor, pentru fermierii din județ, și nu numai pentru ei…! 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...