21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

VIDEO: Piste de biciclete moderne, într-o comună din Bistrița-Năsăud!

Administrația unei comune din Bistrița-Năsăud a amenajat piste de biciclete moderne, chiar în centru. „A fost de impact. A schimbat fața comunei…!”

S-au făcut și piste de biciclete la Parva în zona centrală, de la dispensar, de unde coboară Valea Paltinului și până la școală. Este un segment de vreo 600 de metri pe care am delimitat o pârtie pentru biciclete. Este și un fel de protecție pentru copiii care se deplasează prin zona respectivă. A fost de impact. A schimbat fața comunei…”, a mai explicat Ioan Strugari, primarul din Parva.

Edilul a recunoscut că i-ar fi plăcut să poată face lucruri mai multe. „Mi-aș fi dorit să avem pistă de biciclete pe toată lungimea comunei. Dar Parva este o comună strâmtă și nu avem unde. Poate facem alte trasee pentru bicicliști, sau concursuri pentru cicliști, trasee bune pentru alte sporturi… Piste pentru biciclete prin centrul satului doar atât am putut face. Și asta cu mare efort…”, a recunoscut primarul Ioan Strugari din Parva.

Nu mai există niciun metru pătrat de teren public pe care am putea construi vreo investiție – a mai spus Ioan Strugari. „Nici terenuri de vânzare nu sunt. Este o comună tânără. Tinerii nici nu par interesați să plece, rămân în comună, își construiesc case acolo. Asta ne dă speranța că Parva are viitor”, a mai spus Ioan Strugari.

Deși se declară un optimist, iar zona este extrem de frumoasă – primarul Ioan Strugari este rezervat în privința dezvoltării turismului în zonă.

Potențial avem, și pe componenta turistică, și pe cea agricolă. Dar degeaba îl încurajezi pe om să-și construiască o pensiune turistică, dacă tu, ca autoritate publică nu poți să-i oferi mai departe infrastructura turistică, dacă nu creezi ceva în plus.

Acolo apar lucruri care nu țin întotdeauna de noi. Legile și finanțările nu ne-au permis la foarte mulți să dezvoltăm componenta turistică… Mai devreme de 7, 8, 10 ani nu cred că putem să oferim pachete turistice, să colaborăm cu agenții turistice, să facem în zonă turism profesionist. Așa, turism de weekend sau de ocazie există peste tot… Dar turism profesionist înseamnă multă muncă, multe investiții…”, a admis primarul din Parva.

Alte detalii referitoare la administrația locală din Parva puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F543310516412333%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...