1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

VIDEO: În curând, Policlinica va avea Centru de sănătate mintală pentru copii. Noi compartimente, la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița

Noua structură a Spitalului Clinic de Urgență Bistrița cuprinde câteva modificări importante pentru pacienți. Invitat la emisiunea „Medicină pe limba ta”, managerul Gabriel Lazany a prezentat noutățile.

Între altele, în secția de Cardiologie (55 de paturi) se va înființa o unitate de supraveghere și tratament avansat pentru pacienții cardiaci critici de 8 paturi. Va avea regim de Terapie Intensivă.

În secția de Neurologie va funcționa și o unitate pentru Accidentele vasculare cerebrale acute, tot în regim de Terapie Intensivă.

Secția de Chirurgie Generală (68 de paturi) va avea și un compartiment de chirurgie toracică de 6 paturi. Aceasta va cuprinde și un compartiment de chirurgie și ortopedie pediatrică, dar și un compartiment de chirurgie vasculară.

Se înființează, în mod distinct, și un compartiment de Neurochirurgie de 17 paturi, a mai explicat Gabriel Lazany.

Totodată, vor fi modificări în secția de Ortopedie și Traumatologie și Ortopedie: Aici se va înființa un compartiment de recuperare medicală, ortopedie și traumatologie. Cei care au nevoie de recuperare post-operatorie o vor putea face chiar în cadrul secției, sub supravegherea unui medic ortoped.

Modificări se anunță și la secția de Boli Cronice. Pe lângă cele 25 de paturi existente, va exista și un compartiment de îngrijiri paleative de 30 de paturi.

La ORL va exista și un compartiment de chirurgie buco-maxilo-facială de 6 paturi. El va funcționa în corpul nou al spitalului. Până acum, asemenea cazuri erau trimise la Cluj. Vor începe aici inclusiv procedurile dedicate copiilor cu autism și cerințe educative speciale.

Tot la capitolul noutăți – se va înființa la Policlinica Bistrița un Centru sănătate mintală pediatric. Exista un asemenea centru în policlinică, însă era dedicat doar adulților.

Gabriel Lazany a mai anunțat că pentru Secția de Psihiatrie de pe Someșului există un Studiu de fezabilitate – depus la Ministerul Sănătății, pentru a fi finanțat prin Banca Europeană de Investiții. „Este un proiect de aproximativ 80 de milioane de lei care presupune și extindere și modernizarea secției. Probabil va fi prima secție de Psihiatrie construită chiar pentru pacienții psihiatrici. Ce există până acum, există în tot felul de conace și clădiri vechi, în spații total improprii. Pacienții psihiatrici trebuie să aibă anumite facilități și condiții specifice lor”, a completat Gabriel Lazany.

Managerul Gabriel Lazany a mai anunțat o premieră. „Spitalul Clinic de Urgență Bistrița – prin secția de Psihiatrie – a intrat în Programul Național de Demență. Suntem singurul spital din România care a accesat acest program, din cunoștințele mele”, a mai spus managerul Gabriel Lazany.

Alte detalii despre stadiul lucrărilor la Spitalul Clinic de Urgență Bistrița aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...